Színházat a hősöknek!

Új kezdeményezést indít a Veszprémi Petőfi Színház, egy rendkívüli előadással nyitnának ki újra.

Magyar Nemzet
2020. 04. 25. 19:34
null
Oberfrank Pál színházigazgató Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendkívüli veszélyhelyzetben erőn felüli munkát ellátó egészségügyi és szociális szférában dolgozók felhőtlen kikapcsolódása a veszélyhelyzet elmúltával a célja a Veszprémi Petőfi Színház új kezdeményezésének, amelyet Színházat a hősöknek! címmel indított.

– A színházi élet megszokott működésének újraindulásakor szeretettel meghívjuk a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház, a Farkasgyepűi Tüdőgyógyintézet, a veszprémi mentők állományában és a veszprémi idősgondozásban dolgozó hősöket Nyitott ablak című zenés vígjátékunk rendkívüli előadására. A színház gyógyító erejével sok minden elérhető, és ha életünk visszaáll a régi kerékvágásba, a búfelejtés lesz a cél – jelentette be tegnap a színház előtt tartott sajtótájékoztatón Kellerné Egri Zsuzsanna igazgatóhelyettes, aki arra kérte a többi vidéki és fővárosi színház vezetését is, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Oberfrank Pál színházigazgató
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Oberfrank Pál, a színház igazgatója elmondta, hogy örvendenek annak, hogy a Veszprémi Petőfi Színház az országban elsőként indított el számos új kezdeményezést. Ilyen volt többek között a szájmaszkgyártás, és a MARADJ OTTHON! – MAJD MI MEGYÜNK-program is, amellyel megszólították a lakosságot, akik kizárólag otthonaik erkélyeiről, ablakaiból élvezhették a társulat művészeinek szabadtéri előadásait.

A veszprémi színházban hamarosan legyártják a tízezredik szájmaszkot, a közeljövőben pedig egészségügyi védő overallt is készítenek. Azok a művészi állományban lévő kollégák, akinek nem tudnak színházi feladatokat adni, a köz érdekében, többek között szociális területen segítik a munkát. Ezzel párhuzamosan a színművészek átismétlik repertoár előadásaikat, és folyamatosan készülnek az új évad első bemutatóira.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.