Trianoni képeslapok: megjelent az Elrabolt Hungária új kiadása

Korabeli képeslapok és a hozzájuk kapcsolódó történetek, ismeretterjesztő szövegek olvashatók abban a történelmi albumban, amely a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából jelent meg.

Antal Anna
2021. 02. 03. 9:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Elrabolt Hungária című kötetben az érdeklődők bepillanthatnak az 1920 előtti Kassa, Nagyvárad, Fiume, Pozsony, Szabadka vagy épp Beregszász mindennapjaiba, egyben feltárul mindaz az emberi, anyagi és szellemi veszteség, amellyel 1920. június 4. után a magyarság szembesült.

„Elrabolt városok, falvak, fürdőhelyek, valamint várak, kastélyok, szállodák, vasútvonalak, gyárkomplexumok, természeti csodák, bor- és bányavidékek, kikötők sokasága mutatkozik meg előttünk az oldalakon” – olvasható az albumot kiadó Patrióták Egyesület közleményében.

A kötet előszavát Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere írta, az album a tárca támogatásával jelent meg, szerzői Balázs D. Attila és Pataki Tamás, lapunk munkatársa.

A történelmi album száz Trianon előtti képeslapot tartalmaz

– Minden képzeletemet felülmúlta az Elrabolt Hungária sikere, leginkább annak örvendek, hogy sok fiatalhoz is eljutott a kötet. Szívünket-lelkünket beleadtuk ebbe a könyvbe, mert nincs olyan nap, hogy ne foglalkoznánk Trianonnal – mondta Pataki Tamás író, újságíró.

– Az Elrabolt Hungária sikere bizonyítja, hogy a Magyarországgal történt példátlan tragédia száz év elteltével is foglalkoztatja az embereket, hiszen nincs olyan magyar, akit ne érintett volna a trianoni diktátum hatása – szögezte le Balázs D. Attila.

A Patrióták közleménye szerint a szerzők a kötetben számba veszik a békediktátum óta eltelt száz évet, annak veszteségeit. A felnagyított képeslapok megidézik a „boldog békeidőket”, de a magyarellenesség egykori és mai arca is felvillan az albumban. A történelmi album novemberi megjelenése óta már a második kiadásánál tart, világ- és Kárpát-medence-szerte, Torontótól Ausztráliáig, Révkomáromtól Csíkszeredáig rengeteg magyar megrendelte már.

A könyvet – amelynek már megjelent a második kiadása is – itt lehet megrendelni.

A kötetet Schuster Lóránt is ajánlotta az olvasók figyelmébe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.