Vadlazac a gyermekirodalomért

A cél, hogy hasznos szempontokat adjanak az új és a kortárs gyerekirodalmi művek befogadásához.

Magyar Nemzet
2020. 05. 29. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felnőtt karakterek a kortárs gyerekirodalomban címmel hirdette meg online workshopját, ma (május 29.) 17 órára, a Zoom webináriumon a Vadlazac. Ami természetesen nem hal, hanem a Petőfi Irodalmi Ügynökség (PIÜ) által alapított Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum (IGYIC) tematikus szakmai workshop-sorozata, amely idén januárjában indult.

Céljuk, hogy hasznos szempontokat adjanak tanároknak, szülőknek, könyvtárosoknak, valamint a friss kiadványok iránt érdeklődőknek az új és a kortárs gyerekirodalmi művek befogadásához. Mint ígérik: válogatásukban izgalmas és újszerű, a közvéleményt foglalkoztató témák kerülnek a középpontba. Az IGYIC ezzel, s további programsorozataival is szeretné orientálni a szakmát és a szülőket, a „mit és hogyan” kérdéseiben, hogy létrejöhessenek a nagy találkozások az igényes művek és befogadóik között. Olyan műhely meghonosításán dolgoznak, amely szervesen hozzájárulhat a magyar pedagógiai gyakorlat megújításához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.