A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, kicserélhessék tapasztalataikat, megosztva egyedi fortélyaikat, vagy egyszerűen csak élvezzék a programokat továbbá, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit és magyar hagyományát.
Míg a rendezvényen a főszerepet a kenyér, a kalács és egyéb péksütemények kapják, a húsvéthoz közeledve a sonka és a tojás is megjelenik a kínálatban, valamint kézművesek sora vonultatja fel termékeit.
A rendezvényen a gyerekeknek is készülnek aktív programokkal, például alkalmuk lesz megtanulni a briós készítését. A zenei színpadon utcazenészek váltják egymást a nap során, a Buborék Brunch pedig a Kenyérlelke csapatával együttműködve a piac fedett teraszán reggeli fogásokat kínál.
A húsvéti alkalommal kalács kategóriában mérettetnek meg a házisütők, a nevezett alkotásokat zsűri értékeli, amelynek tagja Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, Heiszler Olivér Michelin-csillagos séf, Mester Miklós, a Pano pékség tulajdonosa és Ormós Gabriella pék, a KovászLabor blog szerzője.
Az eseményről további információ a www.kenyerlelke.hu oldalon érhető el.