Szerkesztési irányelvek

Kultúrnemzet – hogy még jobban egymásra találjunk

 

A Kultúrnemzet a Magyar Nemzet 2020-ban alakult programajánlója. Egy ígéretes kezdeményezés, amely természetesen csak akkor válthatja valóra a lehető legjobban a benne rejlő lehetőségeket, ha minél többen lesznek a kultúra területén azok, akik a magukénak érzik Kultúrnemzet által képviselt kulturális eszményeket, s hozzánk fordulva, minket megkeresve minél többet tesznek azért, hogy ezeknek a programajánlóknak a hálózata valóban elérje a magyar kultúra által meghatározott összes, számunkra kiváltképpen jelentős kulturális teret.

 

Egyik fő szerkesztési alapelvünk a magyar kultúra határtalanságának elve, azaz programkínálatunk nem csak Magyarországra korlátozódik, de kitekintünk a teljes a Kárpát-medencére is. A másik tudatosan vállalt irányultságunk az általunk képviselt szellemiség melletti markáns kiállás. Napilapunk polgári identitását, patrióta szellemiségét, nemzetpolitikai elkötelezettségét, konzervatív világképét természetesen ebben a rovatban sem kívánjuk szem elől téveszteni.

Ajánlataink köre eleve is kifejező: a hagyományos kulturális programajánlókban szerepeltetni szokott produkciókon túl mi gyermekeknek, családoknak szóló ajánlatokkal is nagy számban előállunk, s ezen túlmenően a történelmi egyházak és a hagyományőrző civil kisközösségek kezdeményezéseiről is különös előszeretettel adunk hírt.

Nem törekszünk a teljes Kárpát-medencei programkínálat bemutatására, mindazonáltal úgy véljük, hogy törekvéseink hiánypótlóak, ugyanis teret kívánunk biztosítani a talán kisebb, de annál értékesebb kezdeményezéseknek is, ha úgy ítéljük meg, hogy azok a magyar polgári kultúrát gyarapítják.

 

Programajánlóink köre szándékaink szerint folyamatosan gazdagodik, így aki ilyen eseményt szervez, kérem, keresse szerkesztőinket a [email protected] emailcímen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.