A koronavírus – járvány második hullámának beköszöntével még sürgetőbb, hogy szervezetünk védekező rendszerét a fenyegető betegség jó erőben találja. Ennek egyik nagy titka a vitamindús táplálkozás. A Mindmegette portál összegyűjtött 5+1 immunerősítő tápanyagot, olyan ételeket amelyekkel felturbózhatja immunrendszerét.
HOMOKTÖVIS BÁRMILYEN FORMÁBAN
Megfelelő mennyiségben fogyasztva a homoktövis szervezetünk igazi őrangyala lehet. A járvány idején különösen ajánlott a fogyasztása, hiszen C-vitamin tartalma a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese, és antioxidánsokat is nagy mennyiségben tartalmaz. Így, nemcsak az immunrendszer erősítésében, de a fertőző betegségekkel szembeni védekezésben is fontos szerepe van.
GYÖMBÉR
A gyömbér a gyomor serkentésével támogatja az emésztőrendszert, mely így hozzájárul immunrendszerünk megerősítéséhez. A gyömbérteát sokan csodaszerként tartják számon, ugyanis izzasztó és méregtelenítő hatása segít levinni a lázat, kiírtani a vírusokat, csillapítani a köhögést és a torokfájdalmat.
HÚSLEVES
Tanulmányok bizonyítják, hogy a húslevesnek gyulladáscsökkentő és vírusellenes hatása van a benne rejlő vitaminok és antioxidánsok miatt. A só, valamint az evés közben belélegzett gőz szintén segít, hogy az eldugult légutak felszabaduljanak.
Magas tápanyagtartalmát főleg a hagyma, a fokhagyma, és az egyéb zöldségek biztosítják.
ZABKÁSA REGGELIRE, VAGY AKÁR EBÉDRE IS
A gyömbérhez hasonlóan a zab is az emésztőrendszer erősítésével segíti az immunrendszer gondtalan működését. A zab értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, és rostot tartalmaz, amelyek a bakteriális fertőzésekkel szemben is védelmet nyújtanak. Nem mellesleg, a zabkása, és egyéb zabból készült ételek könnyen, és olcsón beszerezhetőek.
OLAJOS MAGVAK
A kalcium és magnézium mind felelősek immunrendszerünk egészségéért. Segítenek a gyulladások enyhítésében, támogatják a szív működését, és az energiatermelést. Mindezt egy-egy apró magban megtaláljuk. Fontos fehérjeforrás lehet például a tejcukor- vagy tejfehérje-érzékenyeknek.
És hogy még milyen alapanyagok fogyasztása ajánlott immunerősítésre a járvány időszakában, illetve ezeket hogyan érdemes felhasználni, kiderül a Mindmegette portál cikkéből, melynek teljes tartalma IDE kattintva olvasható el.