Tóth Vera és párja, Pauli Zoltán, a PalKonyha Panzió Speiz tulajdonosa megmutatja nekünk, hogy készül az igazi, autentikus sváb sufnudli. Két változatot is hoztak: egy sós, medvehagymás-szalonnásat és egy édes almásat. Megéri kipróbálni otthon, mutatjuk a receptet – olvasható a mindmegette.hu cikkében.
SVÁB SUFNUDLI MEDVEHAGYMÁVAL
Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 db tojás, 1 tk só, bors, szerecsendió, 10 dkg szalonna, kacsazsír, 1 csok medvehagyma, tejföl
ELKÉSZÍTÉS
- A burgonyát megmossuk, majd sós vízben héjastul megfőzzük. Ha megpuhult, leöntjük róla a vizet, és egy kicsit hagyjuk hűlni. Ha már kézmeleg, meghámozzuk és áttörjük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a puha vajat, a tojást, a sót és borsot és egy kevés szerecsendiót ízlés szerint.
- Lágy, de formázható tésztát készítünk belőle. A tésztából kisebb adagokat leveszünk és kb. másfél cm vastag hengert formázunk belőlük, majd azokból egyforma méretű, kb. 2 cm-es nudlikat szabdalunk.
- A nudlikat a tenyerünkbe tesszük, és a kezünket merőlegesen egymásra téve, a két végén elvékonyítva megsodorjuk. Ezután forrásban lévő vízben addig főzzük a nudlikat, amíg feljönnek a tetejére.
- A szalonnát apró kockára vágjuk, és lassú tűzön megpirítjuk. A kifőtt nudlikat forró kacsazsíron aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a szalonnát és a durvára vágott medvehagymát, átforgatjuk, majd meglocsoljuk tejföllel és tálaljuk.
Nézze meg a videót!
Az eredeti cikk a sufnudli elkészítéséről elérhető a Mindmegette oldalán.
Korábbi cikkünkben egy nem szokványos kukoricasalátát mutattunk meg. Aki eddig csak majonézzel és a lilahagymával készítette a kukoricasalátát, az mindenképp próbálja ki ezt a sajtkrémes, rendhagyó, melegen tálalandó változatot! Nem fogja megbánni.