Tömegverekedést rendeztek a kurdok a párizsi repülőtéren + videó

Egy társuk kitoloncolását próbálták megakadályozni.

2024. 03. 28. 18:55
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tömegverekedés tört ki a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren, amikor a számos országban terrorszervezetként számontartott Kurdisztáni Munkáspárt mintegy 20 támogatója megpróbálta megakadályozni az egyik tagjuk kiadatását Törökországnak – számolt be róla az Anadolu. A török hírügynökség infomációi szerint a kurdok rárontottak kitoloncolásra váró társuk kísérőire, végül a repülőteret biztosító katonáknak kellett közbelépniük.

A repülőtér három polgári alkalmazottja megsérült, arról ellentétes információk jelentek meg, hogy történt-e letartóztatás.

A kurd aktivistát végül elszállították Törökországba.

Az eset után felmerült a kérdés, hogyan fordulhatott elő ilyen már a terminál területén. Biztonsági aggályokat vet fel, hogy a kiutasított személyek menetrend szerinti járatokkal távoznak, így könnyen beazonosítható, mikor és melyik géppel viszik el őket.

Mindez ráadásul akkor történt, amikor terrortámadás veszélyére figyelmeztettek Franciaországban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.