Általános iskolásoknak hirdetett rajzpályázatot a Magyar Közút

Tájékoztatásuk szerint öt kategóriában, elektronikus formában várják a rajzokat.

Forrás: MTI2020. 11. 04. 12:12
null
Maglód, 2014. szeptember 26. Gyerekek a maglódi Hétszínvirág Mûvészeti Óvodában, ahol az emberi erõforrások minisztere és a köznevelésért felelõs államtitkár sajtótájékoztatót tartott az óvodai férõhelyek bõvítésének országos programjáról 2014. szeptember 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Általános iskolás gyerekeknek hirdetett országos gyermekrajzpályázatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a nyertes alkotások többek között útellenőri autók oldalán lesznek láthatók egy évig – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint öt kategóriában, elektronikus formában várják a rajzokat az úthoz, a munkagépekhez, a közlekedéshez, az úton dolgozókhoz kapcsolódó tartalommal.

Kategóriánként egy győztest hirdetnek, a legjobbnak választott pályaművekből a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldalán közönségszavazást szerveznek és a győztes különdíjat kap. A kategória- és a közönségszavazás győztese osztálykirándulást nyer a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba.

A nyertes osztálytársaival együtt utazhat Kiskőrösre, ahol elleshetik az útépítés fortélyait, úthengert vezethetnek, belekóstolhatnak a közlekedési hírszerkesztésbe, tárlatvezetésen vehetnek részt, megismerkedhetnek az útépítés történetével az ókortól a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel.

Az osztálykiránduláson kívül a győztesek művei egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin, illetve 150 darab tízezer forint értékű ajándékutalvány is a díjazás része. A társaság a gyerekeket felkészítő pedagógusokat is elismeri. A nevezés részletei megtalálhatók a Magyar Közút honlapján, a rajzokat 2021. január 15-ig lehet beadni.

Megvan az Év Természetfotósa 2020

Potyó Imre nyerte el Az Év Természetfotósa címet, míg Az év természetfotója díjat Pintér Csaba Légivadász című képe érdemelte ki a Lenergy – Az Év Természetfotósa 2020 pályázaton, melynek legjobb képeiből szerdától a Magyar Természettudományi Múzeumban látható kiállítás.

Immár 28. alkalommal írta ki a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát. A verseny történetében most érkezett a legtöbb kép: 241 fotós 4114 felvételt küldött be, melyek közül az utolsó fordulóban 111 mű versengett – közölte a pályázat keddi online sajtótájékoztatóján a naturArt elnöke.

Fáth Péter elmondása szerint az idei kiírás hozta talán a legmagasabb színvonalú mezőnyt a verseny hosszú történetében: az utolsó előtti körben szereplő mintegy 400 kép mindegyike alkalmas volt a kiállításra. Végül a héttagú zsűri nagy viták után választotta ki 63 szerző 111 falra kerülő képét, majd ezek közül a díjazott alkotásokat; Az év természetfotósa címet elnyerő Potyó Imre kilenc képe szerepel a legjobbak között.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.