Douglas Kirkland Monroe-ról és Chanelről készült fotói Budapesten

Douglas Kirkland világhírű amerikai fotográfus Marilyn Monroe amerikai színésznőről és Coco Chanel francia divattervezőről készült fotósorozatából nyílt kiállítás pénteken a Mai Manó Házban. A sorozatokat először láthatja a magyar közönség kiállításon.

Forrás: MTI2020. 06. 19. 16:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Coco Chanel – Mítosz és Elegancia, Egy este Marilyn Monroe-val című vándorkiállítás Douglas Kirkland Coco Chanelről 1962-ben készült hatvan képből álló sorozatát, valamint a tragikus sorsú Marilyn Monroe-t ágyban megörökítő, 55 képet felvonultató sorozatát mutatja be július 5-ig – hangsúlyozta Baki Péter, a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház ügyvezető igazgatója a pénteki sajtótájékoztatón.

Douglas Kirkland az 1960-as évektől több mint kétezer megbízást kapott, hatszáznál is több hírességről készített képeket Marilyn Monroe-tól Angelina Jolie-ig. A két izgalmas, a világsztárok életébe betekintő munka most először látható Magyarországon – emelte ki az igazgató.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.