Friss, illatos és ellenállhatatlanul finom – a málna nemcsak nyári kedvenc, hanem valódi tápanyagbomba is. Édes íze mögött egészségvédő hatások sorakoznak, ezért nem érdemes kihagyni az étrendünkből - olvasható a Mindmegette cikkében.

A málna az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs: fogyaszthatjuk frissen vagy fagyasztva, önmagában, zabkásába, smoothie-ba, sütikbe, de még salátákba is kiváló. Most megmutatjuk, miért érdemes minden nap enni belőle – és mi mindent nyerünk vele!
A málna nemcsak ízletes és frissítő nyári finomság, hanem igazi vitamin- és antioxidáns-forrás is. Ha tehetjük, építsük be a napi étrendünkbe – a szervezetünk meghálálja!
1. Kevés benne a cukor, mégis édes
Ha édességre vágyunk, de odafigyelünk a cukorbevitelre, a málna tökéletes választás. Egy csészényi (nagyjából 123 gramm) friss málna mindössze 5,4 gramm cukrot tartalmaz – ez körülbelül harmada annak, amit egy közepes alma rejt. Ezáltal remek nassolnivaló lehet fogyókúra vagy inzulinrezisztencia esetén is.