Egy cápa támadásának áldozatává válhatott az ausztrál búvár

Légi és vízi úton is keresést indítottak, az akció mértékét azonban visszafogták, miután a férfi elszakadt öltözéke és békatalpa előkerült.

Forrás: MTI2021. 01. 22. 16:44
Nativity scene at the Zoo Aquarium of Madrid
A búvárokra is komoly veszélyt jelentenek a gyilkos cápák (a kép illusztráció) Fotó: Rodrigo Jimenez Forrás: MTI/EPA

Légi és vízi úton is keresést indítottak, az akció mértékét azonban visszafogták, miután a férfi elszakadt öltözéke és békatalpa előkerült.

Cápa ragadhatta el az ausztrál partvidéken eltűnt búvárt – közölték a hatóságok pénteken, miután a férfi búvárfeleszerelésének darabjait megtalálták a keresőakció során.

A búvárokra is komoly veszélyt jelentenek a gyilkos cápák (a kép illusztráció)
Fotó: MTI/EPA

A férfi csütörtökön tűnt el, amikor az ország déli partjainál, Port MacDonnell közelében búvárkodott. Légi és vízi úton is keresést indítottak utána, az akció mértékét azonban visszafogták, miután a férfi elszakadt öltözéke és békatalpa előkerült a vízből.

A kutatást vezető rendőrhatóság közlése szerint nem találták meg a 32 éves férfi maradványait, de egyes területek még átvizsgálásra várnak. A rendőrség képviselője elmondta, a napokban cápa jelenlétét jelentették a környéken.

Ez az eset lehet Ausztrália első regisztrált cápatámadása 2021-ben. Az elmúlt évben jelentősen megnövekedett a halálos kimenetelű cápabalesetek száma: nyolcan vesztették életüket, holott az azt megelőző évben egy halálos áldozat sem volt – közölte a cápatámadások adatait gyűjtő Taronga Természetvédelmi Társaság.

Cápatámadás történt az ausztráliai Perth folyójában

Több mint 50 év után történt újra cápatámadás az ausztráliai Perth folyójában, a Swanban múlt csütörtökön. A nyugat-ausztráliai nagyváros strandjain nem ritka, hogy a ragadozó emberre támad, ám a Swan-folyóban utoljára 1969-ben fordult elő ilyen. Január 14én reggel a folyóban úszott egy férfi a város Blackwall Reach nevű részén, amikor – valószínűleg – egy 2-3 méteres bikacápa támadt rá, a lábát harapta meg a hivatalos közlemény szerint. „Rengeteg vért láttam a vízben. A harapás a comb felső részét érte. Elég nagy volt” – mondta el a Nine News helyi televíziónak egy kajakos, aki segített a sérült férfinak partja jutni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.