Feltűnő változtatást kaphat a közeljövőben a számítógépes Chrome

A változtatás talán a Chrome 86-ban válhat elérhetővé a nagyközönség számára.

Forrás: origo.hu2020. 08. 14. 13:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltűnő változtatást kaphat a közeljövőben a számítógépes Chrome, az elmúlt években többször elővett tervnek megfelelően a fejlesztők leegyszerűsítenék a címsorában lévő webcímek megjelenítését. A jelenleg tesztelt implementáció a teljes URL helyett csak a domaincímet mutatja, azonban az egérmutatót a címmező felé mozgatva előhívható a teljes link.

A változtatás azonnal szembetűnő előnye, hogy így nem látszódnak a gyakran csúnya kinézetű linkek a böngésző címsorában, esztétikailag megnyerőbb képet mutat a Chrome. A másik potenciális előny a netezők jókora részének, hogy az egyszerűsítésnek hála talán könnyebben kiszúrhatják a más webhelyeket megszemélyesítő portálokat, például mikor hamis facebookos vagy netbankos belépőoldalakra csalják őket az adathalászok.

Aki mindig a teljes webcímet szeretné látni, az visszaállíthatja a régi működést, a címmező jobb egérgombos menüjében lesz az erre kitalált opció. A változtatás talán a Chrome 86-ban válhat elérhetővé a nagyközönség számára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.