Kiállítják Darwin utazásain használt ládikáját

Először állítják ki Charles Darwinnak (1809-1882) az utazásain gyűjtött tárgyakat és személyes emlékeket rejtő ládikáját a brit kutató egykori otthonában, a Kentben lévő Down House-ban – közölte szerdán az English Heritage Alapítvány

Forrás: MTI2021. 02. 25. 14:00
Darwin
Charles Robert Darwin angol termszettuds, 1809. februr 12-n szletett Shrewsbury-ben. Meghalt 1882. prilis 19-n Downe-ben (Kent). MTI Fot Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ékszeres ládikára emlékeztető, vörös bőrből készült, zárható fiókokkal rendelkező dobozban több olyan kagyló van, amelyet az evolúciós elmélet kidolgozója az HMS Beagle kutatóhajóval végzett expedíciója során gyűjtött. Emellett lányai, Emma és Henriette hajfürtjei, valamint a tudós selyem zsebkendője is megtalálhatók benne.

Darwin az HMS Beagle fedélzetén 1831 és 1836 között körbehajózta a Földet, útja során számos fontos megfigyelést tett, amelyeket műveiben is leírt.

Élete negyven évét töltötte a Down House-ban, amely ma már egy múzeumnak ad otthont.

Az emlékeket rejtő dobozka hosszú időn át volt leszármazottai tulajdonában, akik idén adták át az alapítványnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.