Látványhavazás: vasárnap több helyen is kifehéredhet a táj + videó

Vasárnap több helyen lehet kisebb havazás, hószállingózás, de emellett havas eső, keleten eső is eshet. Nem lesz vastag a hótakaró, de ha átmenetileg is, több helyen kifehéredik a táj – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

Forrás: MTI, facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat2020. 12. 26. 19:05
null
Nagykanizsa, 2020. december 2. A behavazott s adventi fnyekkel kivilgtott Erzsbet tr Nagykanizsn 2020. december 2-n. A trsgbe nyugat fell havazs rkezett. MTI/Varga Gyrgy Fotó: Varga György Forrás: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Török László meteorológus „Látványhavazás” című videójában elmondta: hazánkban vasárnapra virradó éjszaka derült, fagyos lesz az idő, országszerte fagy várható. A minimumok jellemzően mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakulnak, de északkeleten ennél is hidegebb lehet.

Vasárnap kezdetben napos idő lesz, majd dél felől megnövekszik a felhőzet és délután egy csapadékrendszer éri el az ország térségét. A Dunántúlon és északkeleten várható havas eső, havazás, a keleti országrészben eső valószínű. Napközben mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak a csúcsértékek.

A folytatásban változékony és enyhe lesz az idő. A hét elején erős, gyakran viharos lesz a szél, de erősödik a nappali felmelegedés és a fagyok is megszűnnek. A hét második felében mérséklődik a légmozgás, de ezzel együtt ismét elkezd lehűlni a levegő. A jövő héten többször várható eső, zápor – mondta a meteorológus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.