Vlagyimir Rumjancev: a festő, aki a macskák megszállottja

Az élet iránti szeretettel és optimizmussal teli cicák mindannyiunk számára azt üzenik: az élet szép.

Belák Tamás
Forrás: vsemart.com2020. 07. 17. 16:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Rumjancev 1957-ben született egy kis oroszországi városban, Cserepovecben, és már négyéves korában rajzolgatott. Művészeti iskolát végzett, később pedig az állami képzőművészeti intézetében szerzett diplomát. Profi grafikusként Rumjancev a szentpétervári akvarellisták és az Orosz Művészek Szövetségének tiszteletbeli tagja, és számos kiállításon vett részt szerte az országban és az Egyesült Királyságban. Rumjancev festményei nyolc múzeum magángyűjteményében is megtalálhatók: Oroszországban, Németországban, Finnországban, az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Svédországban.

A tehetséges művész munkáinak legfőbb inspirációi: a macskák. Bámulatosan kifejező és zseniális humorérzékkel megálmodott, bájos és fantáziadús festményei iránt nehéz közömbösnek maradni.A macskák híveinek különösen könnyű szerelembe esni Rumjancev képeivel, hiszen felismerhetik kedvenc háziállataik sajátos és imádnivaló vonásait a fiktív Szentpéterváron zajló jelenetekben.

A képek főszereplői többek között angyalokkal társalognak, sétálnak a tetőn, énekelnek, golfoznak és horgásznak – vagyis a macskák átlagos elfoglaltságait űzik, egy csipetnyi varázslattal meghintve. Az élet iránti szeretettel és optimizmussal teli cicák mindannyiunknak azt üzenik: az élet szép.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.