A riói bronz után most 21. hely, de versenyzőnk nem elégedetlen

Az olimpia atlétikai versenyein női súlylökésben riói bronzérmesünk, a vb-ezüstérmes, fedett pályán világbajnok Márton Anita nem jutott döntőbe, de fél évvel gyermeke születése után ezen nem kell meglepődnünk.

Magyar Nemzet
2021. 07. 30. 14:56
null
Tokio 20210730 Tokio2020 Japán Olimpia Tokio2020 atlétika súlylökés nők Foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport a képen Márton Anita Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt évvel ezelőtt a riói olimpián Márton Anita a női súlylökés bronzérmét 19,87 méteres eredménnyel, egyéni csúccsal szerezte meg, azóta is ez a magyar rekord. A Békéscsabai AC versenyzője 2017-ben a londoni vb-n ezüstérmes lett, 2018-ban megnyerte a birminghami fedett pályás vb-t – ezzel az atlétika első és eddig egyetlen világbajnoka lett –, Tokióba mégsem érkezhetett nagy reményekkel. Kislánya születése – aki szombaton lesz féléves –, valamint áprilisi térdműtéte után tért vissza, és idén egyetlen versenyen, az országos bajnokságon indult. Idei legjobbja csupán 15,95 méter volt. Ezen most jócskán javított, 17,59-ig jutott, de ahhoz, hogy bekerülhessen a 12-es döntőbe, 18,57 méter kellett volna. Versenyzőnk a 32-es mezőnyben a 21. helyen végzett.

Márton Anita nincs elkeseredve
Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

– Jó volt újra ilyen közegben versenyezni. Szerettem volna tizennyolc métert lökni, végül is nem sok hiányzott. Nem vagyok elégedetlen, ez jó alap a folytatáshoz. Egyfajta új kihívás, hogy szülés után visszatérve ebből mit lehet kihozni. Idén még van két versenyem, aztán novemberben elkezdjük az alapozást a jövő évre – nyilatkozta a 32 éves dobónő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.