Elek Gábor: Jól küzdöttünk, de ezért nem adnak pontot

A magyar női kézilabda-válogatott – a mérkőzés nagy részében futva az eredmény után – 30-29-re kikapott a franciáktól. Elek Gábor szövetségi kapitány van, amire büszke és van, amivel nem elégedett.

Magyar Nemzet
2021. 07. 25. 16:46
null
Kovacsics Anikó kiesése érzékeny veszteség Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jól küzdöttünk, de ezért nem adnak pontot. A franciák elleni meccsben sokkal több lehetőség volt: az elején öt perc előnyt adtunk az ellenfélnek, így borzasztó nehéz volt folyamatosan küzdeni az egyenlítésért. Hangsúlyozom, emelt fővel jöttünk le a pályáról, de ezért nem járt pont.

A küzdéssel elégedett volt a kapitány
Fotó: Mirkó István

Vámos Petrával elégedett voltam, és azzal is, hogy csapatként voltunk jelen a pályán. Azonban nem voltam megelégedve az átlövő teljesítményünkkel, és a beállójátékunk sem tetszett. Sajnos volt egy rossz periódusunk védekezésben, amikor alig tudtuk összeszedni a kipattanó labdát. Azt kell, hogy mondjam, hogy a márciusi olimpiai selejtező sikerében jobban hittünk, mint most a franciák elleni győzelemben. Tovább kell mennünk, kedden az oroszok ellen döntetlent elérő brazilokkal játszunk. Erre kell koncentrálnunk – mondta Elek Gábor szövetségi kapitány a franciák elleni 30-29-re elveszített mérkőzés után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.