Nézze meg a nap összes magyar érmét a tokiói olimpián! + videó

Különleges kedd: a tokiói olimpia legsikeresebb napját zárta a magyar küldöttség, amely két-két arany és ezüst mellett egy bronzérmet is szerzett ma. Videón a nap összes magyar dobogós helyezése és az örömittas pillanatok.

Magyar Nemzet
2021. 08. 03. 17:40
null
Fotó: Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2012-ben, a londoni olimpián elveszítette a döntőt, majd Rio után be akarta fejezni a pályafutását. De mégis folytatta, és 34 évesen, a világ- és Európa-bajnoki címek után az olimpián is megszerezte az aranyérmet a kötöttfogásúak 77 kilogrammos mezőnyében.

És az ünneplés. A kitörő öröme érthető, a tegnapi elődöntő megnyerése után nyilatkozott arról, hogy mennyi lemondással járt az elmúlt négy év, milyen sokszor kellett otthagynia a feleségét és a gyermekeit, ezért végig kellett mennie az úton. És végigment, bravó!

Időrendben a nap első magyar aranyérmét szerezte, aki a kajakosok királyszámában, az 1000 méter döntőjében óriási fölénnyel győzött, mögötte pedig Varga Ádám lapátolt a célba a második helyen. Kettős magyar siker, ritka pillanat az olimpiákon.

Sérült térddel szerezte meg a második helyet finndingiben. Az utolsó futam megnyerésével az aranyhoz is közel járt, de nem bánta, hogy ezüst lett belőle végül – vagy ahogy ő fogalmazott, fehér arany –, hiszen így is a magyar vitorlázás történetének legjobb olimpiai eredményét érte el, felülmúlva a Detre fivérek 1980-as bronzérmét az ötkarikás játékokon repülő hollandiban.

Így örült Berecz pályafutása utolsó versenye végén, hiszen olimpiai ezüstérmesként visszavonul:

A női kajak párosok 500 méteres döntőjében két magyar egység is rajthoz állt, s a Kozák Danuta–Bodonyi Dóra kettős lett a harmadik, a Csipes Tamara–Medveczky Erika hajó pedig a negyedik. Ezzel eldőlt, hogy Kozák a riói olimpiához hasonlóan már biztosan nem triplázik, de most a bronz is szépen csillogott a nyakában. S reméljük, ez még csak a kezdet!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.