A liberális az új rasszista

Az idős, fehér férfiak terjesztik a koronavírust a liberálisok szerint.

2020. 04. 16. 18:32
null
Cleveland, 2016. július 20. A Code Pink liberális csoport tagjai tüntetnek a Republikánus Párt négynapos elnökjelölt-állító konvenciójának helyszíne közelében az Ohio állambeli Clevelandben 2016. júlus 19-én. A konvenció második napján Donald Trump amerikai üzletembert hivatalosan is a republikánus elnökjelöltté választották. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo) Fotó: Jim Lo Scalzo Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években döbbenten figyeltük, ami az angol nyelvű liberális médiában folyik. A gender-propaganda tudománynak álcázva kúszott be az online és print lapok hasábjaira, és kijelölte az új ellenséget: a fehér férfit. Ha most férfitársaim elvonatkoztatnak attól, amit saját magukról megtudtak az elmúlt néhány évtizedben, és kizárólag a The Vice, vagy a Huffington Post szemüvegén keresztül szemlélik magukat, akkor bizonyára feltűnik: Önök rasszisták, nőgyűlölők, gyarmatosítók, rabszolgatartók, gyilkosok. Felelősek két világháborúért, a hidegháborúért, Vietnámért, két Öböl-háborúért és nagyjából minden szenvedésért, amit ez a világ valaha látott. Ha azt hiszik, hogy mindez vicc, vagy valami távoli bohózat, akkor álljon itt egy idézet Erzsébetváros polgármesterétől: „ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak” és néhány nő is, „rémisztő képződmények”.

Ám mintha mindaz a borzalom és tragédia, amit mi – Ön, kedves olvasó és én – eddig rászabadítottunk a világra még nem lenne elég, a liberális Huffington Post brit kiadása szerint a puszta létezésünkkel elősegítjük a koronavírus gyorsabb terjedését. Ez a cikk valóban egy rémisztő képződmény, mivel írója véleménycikknek szánta, ám az írás alapját, egy tudományos, illetve inkább „tudományos” elemzés adja. Maga a dolgozat a „white male effect”-et, avagy a fehér férfi hatást (FFH) mutatná be Svédországban. Az FFH azt jelenti, hogy a fehér férfiak kevésbé veszik figyelembe, kevésbé érzékelik a kockázatokat, amit például ezen csoport „kiváltságos helyzete” indokol. A kutatás szerint Svédországban a közel teljes nemi egyenlőség miatt egyébként szinte nincs FFH, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a fehér férfi felelőtlen. Olyan apróságokon egyébként, minthogy ez a felelőtlenség egyáltalán összefügg-e a bőrszínnel és a nemmel, nem akad fenn a cikk szerzője, Richard Stokoe egyetemi tanár.

Az idézett Huffington Post cikk fő mondanivalója, hogy mivel ezek a fehér férfiak a „tudományos” kutatás szerint kevésbé érzékelik a kockázatokat, ezért kevésbé tartanak távolságot, és kevésbé tartják be az előírásokat, ami miatt fokozott veszélyt jelentenek a társadalomra. Már az írás címe is erősre sikeredett: A fehér férfi jelenti a legnagyobb kockázatot a vírus terjesztésében; ami egy polkorrekt megfogalmazása annak, hogy a szerző szerint ez a csoport terjeszti a vírust a legjobban. Az egyetemi tanár szerint az idős, fehér férfiak különösen hajlamosak arra, hogy figyelmen kívül hagyják a figyelmeztetéseket, különben is, ez a csoport „hisz a saját sebezhetetlenségében és halhatatlanságában”. Stokoe szerint Nagy-Britanniában és az USA-ban is azért olyan rossz a járványügyi helyzet, mert a Johnson-kabinet és a Trump-adminisztráció vezető tanácsadói is idős, fehér férfiak. A további, magvas gondolatok idézésétől eltekintünk.

Elgondolkodtató, hogy a faji és nemi megkülönböztetés tilalmát korábban a zászlajára tűző liberális elit most bőrszín alapján jelöli ki az ellenséget. A liberális az új rasszista.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.