időjárás 20°C Ivó, Milán 2022. május 19.
logo

Orbán Viktor: A győzelem feltétele, hogy a legjobbak legyünk

Rögtönítélő bíróságokat állítana fel Dobrev?

Belák Tamás
2021.07.07. 08:30
Rögtönítélő bíróságokat állítana fel Dobrev?

Dobrev Klára beült a Spirit FM rádióműsorába, ahol 45 percen keresztül a bejáratott oligarcházás és diktatúrázás mellett tett néhány súlyos, önellentmondásokba gabalyodó kijelentést is.

A legvérfagyasztóbb az ellenzéki koalíció győzelme esetén várható elszámoltatás kapcsán merült fel: Dobrev (aki nagyon szeretne miniszterelnök lenni) szerint az új kormányzás első és legfontosabb teendője az lesz, hogy „létrehozza azokat az intézményeket, melyek alkalmasak arra, hogy kimondják valakiről nagyon gyorsan, hogy bűnös”. Ahogy ő fogalmazott: „össze kell rakni azokat a bizonyítékokat és megőrizni”, amelyek alapján „igazságot kell szolgáltatni”.

Ízlelgessük a szavait: össze kell rakni a bizonyítékokat, hogy valakiről nagyon gyorsan kimondják, hogy bűnös. Ez lehetne akár a náci és a kommunista koncepciós perek rögtönítélő bíróságainak jelmondata is (vagy gondoljunk csak a 2006. őszi eseményeket követő sorozatperekre).

És van-e még, akit meglep, hogy percekkel később az Orbán-kormány és a náci, kommunista diktatúrák közötti párhuzam került terítékre Gyurcsányné mesedélutánján?

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

(Borítóképen Dobrev Klára. Fotó: Havran Zoltán)