idezojelek

Dobrevnek még az év végére is tartogatott egy hatalmas pofont az élet

Ha valakiből már a sajátjai sem kérnek, akkor bizony ezen el kellene gondolkodni.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
2021. 12. 19. 15:45
Fotó: Koszticsák Szilárd

Az ellenzéki pártok már hosszú-hosszú évek óta abban bíznak, abban reménykednek, hogy majd külföldi segítséggel legyőzhetik Orbán Viktort és a kormányzó pártokat. Azok a pártok pedig, amelyeknek vannak EU-s képviselői, egyértelműen a brüsszeli barátaiktól várják a megváltást. Ezért mindent meg is tesznek, rendszeresen Magyarország ellen politizálnak, megszavazzák a saját hazájukat sújtó határozatokat, sőt egyenesen élen járnak akkor, amikor – természetesen a kormányt bírálatára hivatkozva – a magyar embereket kell vegzálni. Ezekben az akciókban a momentumos Donáth–Cseh hölgypáros mellett Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője jeleskedik a leghangosabban. Dobrev egyenesen az Európai Egyesült Államok víziójával, európai minimálbérrel meg hasonlóan hangzatos ígéretcunamival kampányol rendszeresen. Igyekszik mindenben megfelelni a brüsszeli, baloldali-liberális direktíváknak. Ennek ellenére kénytelen volt még az ünnepek előtt egy jókora békát lenyelni, illetve elviselni egy jelentős méretű pofont. Olvassák csak:

„Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselője lemaradt az EP szocialista frakcióvezető-helyettesi pozíciójáról. […] A ciklus feléhez érkezve, zárt ülésen szavaztak az EP szocialista frakciójának képviselői az új vezetők személyéről. […] Gyurcsány Ferenc felesége végül csak 66 szavazatot kapott, a legkevesebbet a jelöltek közül, így lemaradt a frakcióvezető-helyettesi pozícióról” – közölte Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője közösségi oldalán.

Ennek a döntésnek a fényében nagyon úgy tűnik, hogy még a saját brüsszeli elvtársainak sem tetszik Dobrev Klára asszony politikája. Ha pedig valakiből már a sajátjai sem kérnek, akkor el kellene gondolkodni azon, hogy valamit nagyon nem jól csinál. Legyen ez az ő bajuk, bár valószínűleg ők most is – homokba dugva a fejüket – azt fogják kommunikálni, hogy e döntés miatt is Orbán Viktor volt a hibás.

Borítókép:Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Európa nem azonos Brüsszellel

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A Cigánykirály meztelen

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Sorsfeladataink az életünkben

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Veszélyes a csőcselék gyűlölete

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.