idezojelek

Patek és Szaniszló urak, alakul a börtönkoszt!

Ahol baloldali a polgármester, ott irgalmatlanul szétlopják a kerületet, de nagy a hallgatás a ballib médiában

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence
Cikk kép: undefined

Megint felbukkant, és újabb videókkal borzolja a baloldali politikusok, no és persze az egyre reményvesztettebb baloldali választók idegeit Anonymous. Legújabb filmje főszereplőjének, Patek Gábornak eddig sikerült a háttérben maradnia, ott a nagy emberek árnyékában szorgoskodott, intézett és intézkedett. Ügyesen és szorgalmasan tette a dolgát, mind ez ideig annyit lehetett tudni róla, hogy a kispesti polgármester, Gajda Péter egykori kabinetfőnöke volt.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kispest mondjuk kemény és kimondottan érdekes környék, hiszen ott, a XIX. kerületben teremnek az alakváltók, a Lackner Csabák, akiket kizárólag mi, jobboldaliak tudunk felismerni, a balliberálisok nem rendelkeznek efféle képességekkel. Szóval Patek is Kispesten szívta magába a …, na nem a zacskóban található fehér színű porocskára gondoltam, hanem a tudásra meg a csibészségre.
Meg az okosba’ megoldott rafkósságokra.

A megszerzett tudásáról pedig ezen a most nyilvánosságra került felvételen számol be, rihegve-röhögve, úgy nagyjából, mintha a Való Világ egyik kevésbé iskolázott szereplőjét hallanánk éjjel kettő kerül csacsogni.

A stílus ugyan egy fokkal talán kifinomultabb, mint amit a fentebb említett Lackner Csabától megszokhattunk, de a beszélgetést hallgatva azért óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy Patek, ekkora szókinccsel és aggyal, hogy a búbánatba került ilyen magasra. Hiába, a komcsikat is elérte a generációváltás, és minőségi cseréről finoman szólva sem beszélhetünk.

Ettől függetlenül azért a lehúzás és a lopás működik, Patek Gábor beszámolója alapján legalábbis egy igen jól kidolgozott szisztéma bontakozott ki előttünk.

Kizárólag.

Mert a baloldal szavazóit továbbra sem terhelik a függetlenobjektív újságírók az ügy részleteivel, szegényeknek amúgy is van elég bajuk, gondolhatják a haladó sajtómunkások, Márki-Zay Péter olyan dúlást rendezett a baloldalon, hogy ha a jobboldal szimpatizánsai mind elmennek voksolni, és a CIA sem rondít bele a kampányba, akkor az ellenzék szinte biztosan történelmi vereséget fog szenvedni.

Na de vissza a lenyúlás trükkjeire!

A baloldali intézőember állítása szerint finomítottak a módszeren, így most már nem pénzt, hanem a jutalékos rendszer alapján és a bürokratikus segítségekért cserébe lakásokat kérnek a befektetőktől, emiatt nehezebben válik követhetővé a korrupció, a lopás, ráadásul az ingatlanok értéke évről évre nő. A módszer tehát a hülyének is megéri.

A vágatlanul közzétett beszélgetés során Patek azt ecsetelte, hogy egy Üllői út 323. szám alatt épülő nyolcvanhat lakásos beruházásból négy lakást tudtak maguknak kikanyarítani. Ebből kettőn a helyi polgármester és az alpolgármester, kettőn pedig Patekék osztozhatnak.

Óriási biznisz, a Demokratikus Koalíció színében politizáló Szaniszló Sándor polgármester is igen boldog, meg is hívta Patekot egy croissant-ra, ami pedig a csicsergő intézőembert hatotta meg könnyekig. Dicsekedve mesélte el beszélgetőpartnerének a hálás DK-stól kapott péksütemény történetét. Félő azonban, hogy reggelente nem sokáig lesz lehetősége ilyen előkelő ételeket fogyasztani, tekintve, hogy a magyarországi büntetés-végrehajtási intézmények konyháinak kínálata ennél lényegesen szerényebb.

Patek és Szaniszló urak ugyan képesek voltak évekig titokban lopni, de sajnálatos módon minden dalnak vége szakad egyszer; a baloldali politikusok minden jel szerint kénytelenek lesznek megismerkedni a börtönkoszttal. Előre is jó étvágyat kívánunk hozzá!

Borítókép: Szaniszló Sándor, Budapest XVIII. kerületének baloldali polgármestere. Mögötte Horváth Csaba, szintén balos zuglói kerületvezető. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.