időjárás 9°C Aurél 2022. október 5.
logo

Patek és Szaniszló urak, alakul a börtönkoszt!

Apáti Bence
2022.03.25. 13:32 2022.03.25. 13:48
Patek és Szaniszló urak, alakul a börtönkoszt!

Megint felbukkant, és újabb videókkal borzolja a baloldali politikusok, no és persze az egyre reményvesztettebb baloldali választók idegeit Anonymous. Legújabb filmje főszereplőjének, Patek Gábornak eddig sikerült a háttérben maradnia, ott a nagy emberek árnyékában szorgoskodott, intézett és intézkedett. Ügyesen és szorgalmasan tette a dolgát, mind ez ideig annyit lehetett tudni róla, hogy a kispesti polgármester, Gajda Péter egykori kabinetfőnöke volt.

Kispest mondjuk kemény és kimondottan érdekes környék, hiszen ott, a XIX. kerületben teremnek az alakváltók, a Lackner Csabák, akiket kizárólag mi, jobboldaliak tudunk felismerni, a balliberálisok nem rendelkeznek efféle képességekkel. Szóval Patek is Kispesten szívta magába a …, na nem a zacskóban található fehér színű porocskára gondoltam, hanem a tudásra meg a csibészségre.
Meg az okosba’ megoldott rafkósságokra.

A megszerzett tudásáról pedig ezen a most nyilvánosságra került felvételen számol be, rihegve-röhögve, úgy nagyjából, mintha a Való Világ egyik kevésbé iskolázott szereplőjét hallanánk éjjel kettő kerül csacsogni.

A stílus ugyan egy fokkal talán kifinomultabb, mint amit a fentebb említett Lackner Csabától megszokhattunk, de a beszélgetést hallgatva azért óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy Patek, ekkora szókinccsel és aggyal, hogy a búbánatba került ilyen magasra. Hiába, a komcsikat is elérte a generációváltás, és minőségi cseréről finoman szólva sem beszélhetünk.

Ettől függetlenül azért a lehúzás és a lopás működik, Patek Gábor beszámolója alapján legalábbis egy igen jól kidolgozott szisztéma bontakozott ki előttünk.

Kizárólag.

Mert a baloldal szavazóit továbbra sem terhelik a függetlenobjektív újságírók az ügy részleteivel, szegényeknek amúgy is van elég bajuk, gondolhatják a haladó sajtómunkások, Márki-Zay Péter olyan dúlást rendezett a baloldalon, hogy ha a jobboldal szimpatizánsai mind elmennek voksolni, és a CIA sem rondít bele a kampányba, akkor az ellenzék szinte biztosan történelmi vereséget fog szenvedni.

Na de vissza a lenyúlás trükkjeire!

A baloldali intézőember állítása szerint finomítottak a módszeren, így most már nem pénzt, hanem a jutalékos rendszer alapján és a bürokratikus segítségekért cserébe lakásokat kérnek a befektetőktől, emiatt nehezebben válik követhetővé a korrupció, a lopás, ráadásul az ingatlanok értéke évről évre nő. A módszer tehát a hülyének is megéri.

A vágatlanul közzétett beszélgetés során Patek azt ecsetelte, hogy egy Üllői út 323. szám alatt épülő nyolcvanhat lakásos beruházásból négy lakást tudtak maguknak kikanyarítani. Ebből kettőn a helyi polgármester és az alpolgármester, kettőn pedig Patekék osztozhatnak.

Óriási biznisz, a Demokratikus Koalíció színében politizáló Szaniszló Sándor polgármester is igen boldog, meg is hívta Patekot egy croissant-ra, ami pedig a csicsergő intézőembert hatotta meg könnyekig. Dicsekedve mesélte el beszélgetőpartnerének a hálás DK-stól kapott péksütemény történetét. Félő azonban, hogy reggelente nem sokáig lesz lehetősége ilyen előkelő ételeket fogyasztani, tekintve, hogy a magyarországi büntetés-végrehajtási intézmények konyháinak kínálata ennél lényegesen szerényebb.

Patek és Szaniszló urak ugyan képesek voltak évekig titokban lopni, de sajnálatos módon minden dalnak vége szakad egyszer; a baloldali politikusok minden jel szerint kénytelenek lesznek megismerkedni a börtönkoszttal. Előre is jó étvágyat kívánunk hozzá!

Borítókép: Szaniszló Sándor, Budapest XVIII. kerületének baloldali polgármestere. Mögötte Horváth Csaba, szintén balos zuglói kerületvezető. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.