idezojelek

Örökké – valóság

Johnny Depp és Amber Heard zajos szakítása a nyugati világ woke-őrületének visszásságait is felszínre hozta.

Kincses Krisztina avatarja
Kincses Krisztina
Cikk kép: undefined
Fotó: AFP/JIM WATSON

Kincses Krisztina

„Amber Heard zokogva vallott a bíróságon arról, hogyan bántalmazta őt Johnny Depp”. „Lelökte-e Kate Mosst Johnny Depp a lépcsőn? A modell is tanúskodni fog a Depp–Heard-perben”. „Johnny Depp elmondása szerint egy alkalommal emberi ürüléket talált a hitvesi ágyban”. Ezekkel a címekkel alakította kattintásokra váltható fogyasztói termékké a nyugati és hazai bulvársajtó a két celebritás, Johnny Depp és Amber Heard bírósági perét. Házasságuk válságából mindenki lecsippentette a maga hasznát: a két híresség hetekre reflektorfényhez jutott, a bulvármédia milliós számú kattintást zsebelt be, az olvasó pedig egy igazi trash-reality élményben dagonyázhatott.

A törpe minoritás kedvéért, akik lemaradtak az ügyről, egy gyors összefoglaló a történtekről: az 58 éves színész, Johnny Depp 50 millió dollárra perelte volt feleségét, a színésznő Amber Heardet rágalmazás miatt, miután utóbbi családon belüli erőszakkal vádolta meg Deppet. A hosszúra nyúlt pereskedés éppen a napokban zárul le.

De hogy kerül ez az adok-kapok egy polgári napilapba? A sztárpár válása nemcsak a házasság szentségének totális devalválódását, de a nyugati világ woke-őrületének visszásságait is felszínre hozza.

Deppék házassága nem volt hosszú életű, alig egy évig tartott. A frigy annak tükrében is kudarcnak tekinthető, hogy Depp előző feleségét 14 évnyi házasság és két gyermek után hagyta ott a nála egyébként 22 évvel fiatalabb színésznőért. A színész a bíróságon bevallotta, azért nem lépett ki hamarabb a kapcsolatból, mert annyi mindent feladott az új feleségért, hogy nem akarta beismerni, rossz döntést hozott. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A nyugati sajtót és a közösségi médiát böngészve tökéletesen láthatóvá válik, hogy a házasság a legtöbbek számára ma már valójában „csak egy papír”, egy egyszerű jognyilatkozat, amelyet a részes felek ugyanolyan könnyen felbonthatnak, mint ahogy megkötötték. Különösebb bonyodalmat csak az okoz, ha komoly anyagi érdekek ütköznek egymással a válás során. Manapság ahhoz, hogy két ember összekösse az életét, nemhogy igazi, komoly érzelmekre, de életre szóló elköteleződésre sincs szükség. A házasságot számos más intézményhez hasonlóan kiüresítették, feláldozták a nyugati progresszió oltárán, majd erőszakkal kitágították és azzal töltik meg, amivel csak szeretnék.

Az eset másik fontos tanulsága, hogy a MeToo-forradalom felfalja saját gyermekeit. A kezdetben jogos és valós problémákra reflektáló, a nők szexuális zaklatása ellen létrejött mozgalom könnyen szembefordítható a hamisan áldozati pózban tetszelgőkkel. A per során ugyanis Amber Heard arra épített, hogy ha bántalmazással és családon belüli erőszakkal vádolja Deppet, még bizonyítékra sem lesz szüksége ahhoz, hogy mindenkit maga mellé állítson. Szerencsétlenségére taktikáját idő előtt elkotyogta, erről pedig hangfelvétel is készült, a legtöbb bizonyíték ráadásul arra utal, hogy sokkal inkább Amber volt az, aki bántalmazta az egyébként is komoly drog- és alkoholproblémákkal küzdő Johnny Deppet.

Kapcsolatuk nyilvános, a tömegek számára élményszerűen átélhető, valóságshow-ra hajazó agóniája nem csupán karrierjüket és magánéletüket mocskolta be kitörölhetetlenül, de rávilágított egy tradíciók nélküli, értékektől mentes, eljogiasított világ rendellenes működésére is. Kettejük zajos szakítása tízmilliók számára relativizálja a házassági kötelék örökkévalóságát, teszi magától értetődően kézenfekvő megoldássá a kapcsolatért való megküzdés helyett a válást. Ez pedig komoly kihívások elé állítja a zsidó-keresztény kultúra fennmaradásáért küzdőket.

Borítókép: Johnny Depp a tárgyaláson (Fotó: AFP/Jim Watson)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gonosz Hook kapitány

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.