Porhintés Gyurcsányék hirtelen jött „hazaszeretete”

Bűvészkedés a szavakkal, porhintés, amit Dobrev Kláráék a szimpátiaszerzés érdekében tesznek – fogalmazott lapunknak Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára többször is használták a nemzeti szót március 15-i beszédeikben. Dobrev Klára elmondása szerint ellopták tőlük a nemzeti gondolatot, ezért az első feladatuk a nemzeti gondolat visszavétele lesz.

2023. 03. 17. 15:07
2023.03.15. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A hazafiság nem egy kitűző, amit magára aggathat bárki. Ha a Demokratikus Koalíció azt hiszi, bármi köze van ehhez az értékhez, az csak képmutatás – fogalmazott lapunknak a Nézőpont Intézet elemzője. Pálfalvi Milán szerint mindez politikai megtévesztés a részükről, ezzel a kommunikációs trükkel próbálnak további szavazatokat szerezni, azonban csak bűvészkedés a szavakkal, porhintés, amit Dobrev Kláráék a szimpátiaszerzés érdekében tesznek. – Soha nem voltak nemzetiek és nem is lesznek azok, ugyanis a hazafiság erényével nem rendelkeznek. A nemzeti értéket kisajátítani nem lehetséges, ahogyan állítják. A nemzet, a haza érdekében cselekedni a valódi patriotizmus, és ezt eredményekben lehet mérni – véli az elemző. 

Pálfalvi Milán elmondta, amit a Gyurcsány-párt elkövetett Magyarország ellen, az nélkülözi a hazaszeretet tisztaságát, őszinteségét, mivel a DK egy idegen érdek vazallusa. – Elég lenne, ha felsorolnánk, mit ártottak eddig az országnak, de ez külön cikket érdemelne. Egy momentumot azért kiemelnék: 2006. október 23-án, miközben karhatalma szétverte a békés megemlékezést, Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára teátrálisan virágot helyezett el egy 56-os emlékműnél. Ennyit a DK nemzeti hitelességéről – emlékeztetett az elemző.

Pálfalvi arról is beszélt: üzenetértékű volt, hogy Dobrev Klára csak jó pár felszólaló, köztük Gyurcsány Ferenc után mondhatta el beszédét. – Emlékezhetünk Gyurcsány Ferenc „öregecskedő feleség” kijelentésére is, ami már akkor megmutatta a nők iránti tiszteletének hiányát, csakúgy, mint a napokban Ráczné Földi Judit ölelgetése – mutatott rá az elemző.

Elárulják a külhoniakat

„Gyurcsány és Dobrev ismét a külhoni magyarokat támadja. Hihetetlen, hogy ezek még most sem képesek felfogni, hogy a határainkon túl is magyar emberek élnek” – írta Bohár Dániel, a Megafon riportere közösségi oldalán. Bohár a mellékelt videóban arról beszél, hogy Dobrev Klára március 15-i beszédében többször is elmondta, szerinte mennyien vannak a magyarok. „Mi így együtt tízmillióan vagyunk Magyarország” – fogalmazott a Demokratikus Koalíció árnyékminiszterelnöke, aki később arról beszélt, „van dolog, amiért mind a tízmillió magyarnak dobog a szíve”. Bohár szerint a baloldal nem tanult korábbi hibáiból, és tudatosan beszél tizenöt helyett tízmillió magyarról, mert nem veszik figyelembe a határon túliakat. Mint mondta, ez nem is csoda, hiszen Gyurcsány Ferenc volt az, aki 2004-ben az élére állt a kettős állampolgárságról szóló, határon túliakat eláruló népszavazásnak. 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.