idezojelek

A baloldal durva akciót indított Orbánék ellen

Legyünk résen!

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Felhévizy Félix mindig gyenge volt matematikából. Egész egyszerűen nem mentek a fejébe a tizedes törtek, a kétismeretlenes egyenletek, a deriválások és egyéb számokkal kapcsolatos bonyolult műveletek. Egyedül talán egy kicsit a szöveges feladatokat szerette, mert azokban volt legalább egy történet, egy kis sztori, amin elindulhatott a fantáziája, de sajnos a nagytiszteletű matektanárok rendre visszarántották őt a zord valóságba, a rideg számok világába. Bizonyára van, aki remekül érzi magát ebben a világban, de Félix semmiképpen nem tartozik közéjük. 

Mindez azért került most előtérbe, mert az Országgyűlés kedden megszavazta a kisadózó vállalkozók tételes adója, vagyis a kata új szabályait. Nos, ez a lépés kiverte a biztosítékot a baloldalnál. Jött a szokásos szöveg, hogy a kormány tönkreteszi az embereket és egyébként is mit képzel magáról, hogy a katásokkal így elbánik. Félix nem ért a számokhoz, így az adózáshoz sem, de a tényeket józan gondolkodó emberként el tudja fogadni. A kata jelenlegi formájában tarthatatlan volt. A kormány több ízben megpróbált rajta változtatni, de a szigorítások nem vezettek eredményre. 

Gulyás Gergely a Kormányinfón kérdésre válaszolva világosan elmondta, a katában lévő vállalkozók kétharmada egy cégnek számláz, tehát munkaviszonyt vált ki. Ez egy még kiváló gazdasági helyzetben sem lenne elfogadható. Egy katás ötvenezer, míg egy ápolónő 184 ezer forint adót fizet havonta. Ez nem volt méltányos – mondta a miniszter, majd hozott egy másik példát is: egy pályakezdő, egyetemi végzettségű pedagógus 104 520 forint adót fizet havonta, szemben a katás ötvenezer forintjával. 

Mindezt megerősítendő, a Mediaworks Hírcentruma találkozott olyan becsléssel, mely szerint az államkassza az utóbbi egy-két esztendőben évente százmilliárd, de akár kétszáz-háromszáz milliárd forintnyi bevételtől is eleshetett a kata nem rendeltetésszerű alkalmazása miatt. Utóbbi nem csekély összeg, majdnem teljesen ki lehetne belőle fizetni a 2,5 millió nyugdíjas egyhavi nyugellátását. 

Ez érthető indoklás, világos adatok, még egy olyan matematikából felmentett hírlapírónak is, mint Felhévizy Félix. Egyedül a baloldali ellenzék számára nem volt elegendő ez az indoklás. Egy emberként álltak ki a kata mellett. Aljas, körmönfont módon demonstrációkat szervezve és hergelve a tüntetőket, annak ellenére, hogy a jegyzőkönyvekből világosan kiderül, a kisvállalkozókért most olyan hevesen küzdő ellenzékiek nem szavazták meg 2012-ben, hogy létrejöjjön ez a fajta adózási forma. Sőt egyenesen kampányfogásnak, látszatmegoldásnak nevezték. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Facebook-oldalán osztott meg egy posztot arról, hogy tíz évvel ezelőtt, mikor az Országgyűlés szavazott a kata adónem bevezetéséről, akkor csak a kormánypártok támogatták azt, miközben jelenleg a baloldali pártok egymást taposva próbálnak meg kiállni a kisvállalkozók mellett. Kétszínűek: 2012-ben egyetlen egy ellenzéki párt sem támogatta a kata létrehozását! – írta bejegyzésében a politológus. 

– A baloldal által gründolt tüntetésekről és a tüntetőkről pedig a felvételek mindent elmondanak. Érdemes őket megnézni. Volt ott minden, pia, zene, hisztérikus vonaglás még meztelenkedés is, elvégre mindent a katásokért. Nevetséges. Ismét egy maroknyi balhét kereső, hisztérikus figura próbálja meg terrorizálni a normális, békés többséget, ugyanúgy, mint pár évvel ezelőtt, az akkori mondvacsinált tüntetések során. A mostani megmozdulások mögött is a szélsőbaloldali, radikális kommunista aktivista, Saul Alinsky nézetei sejlenek fel. Az ő elhíresült 12 pontját tartják az baloldali anarchisták kézikönyvének, ami azt mondja ki, hogy mindenáron felfordulást, káoszt kell szítani. A magyar baloldal pedig asszisztál ehhez, ahelyett, hogy felelősen gondolkodó ellenzékként viselkedne ebben a nehéz gazdasági helyzetben. Ha pedig ezt továbbgondoljuk, nem kell sokat filozofálnunk azon, hogy kinek áll érdekében pánikot és felfordulást kelteni. Érdemes ezen a szemüvegen keresztül nézni az eseményeket, hiszen semmi nincs véletlenül, mindennek oka van. Mindenesetre azt konstatálhatjuk, hogy baloldal ismét durva akciót indított, jobb, ha résen leszünk – gondolta magában izgatottan Felhévizy, majd egykori matektanárnőjére, Fleinernére gondolt, aki mindig azt mondta neki, miközben könyörtelenül bevéste az elégtelenjét az osztálykönyvbe: „Kisfiam, az élet maga a matematika.” Lehet, hogy igaza volt?

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök frakcióvezetői felszólalásokra válaszol az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) 

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.