időjárás 1°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo
Annyit azért megtudhat az olvasó, hogy Varga Zoltán szerint Varga Zoltán ártatlan

A Politico cikkéből épp csak az nem derül ki, hogy mivel gyanúsítják Varga Zoltánt

Bácskai Balázs
2022.12.12. 14:30
A Politico cikkéből épp csak az nem derül ki, hogy mivel gyanúsítják Varga Zoltánt

Olvasom a Varga Zoltánról készült Politico-cikk átvételét és fordítását az újságírás doktorainak lapjaiban, és alig hiszem el, hogy sem a 444.hu-nál, sem a Telex.hu-nál, sem pedig HVG-nél nem tűnt fel egyik kollégának sem, hogy a brüsszeli lapban nagyon vigyázott Bayer Lili, a cikk szerzője, hogy a nemzetközi közvélemény nehogy megtudja, mivel is gyanúsítják a Central Médiacsoport tulajdonosát.  

Az eredeti cikkben nemhogy az ügyet nem mutatja be, de még magát a gyanú szerinti bűncselekményt – költségvetési csalás – sem nevezi meg a Politico szerzője. 

Annyit azért megtudhat az eredeti cikk olvasója, hogy Varga Zoltán szerint ő ártatlan – csak nem tudni, hogy miben. 

Kálmán, a keményvonalas

Sokadszorra bizonyosodik be, hogy a dollárbaloldalon és a dollármédiában semmi nem az, aminek látszik.

Azok, akik mégis tudni szeretnék, hogy mivel gyanúsítják a baloldali médiamogult, ide kattintva tudják elolvasni. Röviden: az egyik, Vargához köthető, lényegében EU-s pénzből létrehozott cég áron aluli eladásával több mint félmilliárdos kárt okozhatott az uniós költségvetésnek. 

Az már külön vicc kategória, hogy a kilencvenes évek gengsztervállalkozóit idéző megoldásokkal is operáló Varga Zoltán a magyarországi sajtószabadság megmentője. (Erre a gengszter dologra érdemes példát hozni: ki a fenének jut manapság eszébe, hogy a házát offshore cégen keresztül vegye meg? ) 

Varga a sajtószabadságharc közepette az egyik első olyan médiatulajdonos volt Magyarországon, aki a Covidra hivatkozva 2020-ban csökkentette újságírói és munkatársai fizetését, majd a pénzügyi év végén több mint 1,5 milliárd forintnyi osztalékot vett ki a cégéből. Kedves, tisztességes fickónak tűnik ugye? Azért álljon már meg a fáklyás menet! A lókolbásznak is van vége. 

Az „interjúban” szóba került a Nők Lapja is. – Varga szerint kaptak olyan megkereséseket, hogy Fidesz-politikusokat tegyenek a Nők Lapja címlapjára. „Ezt mindig visszautasítottuk, és vissza is fogjuk, mert a lapot a szerkesztők szerkesztik” – olvasható a 444.hu cikkében. 

Ezzel kapcsolatban is fel lehet tenni egy kérdést: hogy a fenében van az, hogy több mint 300 év (!!!) után végre van egy női államfője Magyarországnak, aki immár nyolc hónapja végzi feladatát a legfőbb közjogi méltóságként, és még nem került a Nők Lapja címlapjára? Hogy van ez?

Borítókép: Varga Zoltán (Forrás: Hír TV)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.