idezojelek

A Politico cikkéből épp csak az nem derül ki, hogy mivel gyanúsítják Varga Zoltánt

Annyit azért megtudhat az olvasó, hogy Varga Zoltán szerint Varga Zoltán ártatlan.

Bácskai Balázs avatarja
Bácskai Balázs
Cikk kép: undefined

Olvasom a Varga Zoltánról készült Politico-cikk átvételét és fordítását az újságírás doktorainak lapjaiban, és alig hiszem el, hogy sem a 444.hu-nál, sem a Telex.hu-nál, sem pedig HVG-nél nem tűnt fel egyik kollégának sem, hogy a brüsszeli lapban nagyon vigyázott Bayer Lili, a cikk szerzője, hogy a nemzetközi közvélemény nehogy megtudja, mivel is gyanúsítják a Central Médiacsoport tulajdonosát.  

Az eredeti cikkben nemhogy az ügyet nem mutatja be, de még magát a gyanú szerinti bűncselekményt – költségvetési csalás – sem nevezi meg a Politico szerzője. 

Annyit azért megtudhat az eredeti cikk olvasója, hogy Varga Zoltán szerint ő ártatlan – csak nem tudni, hogy miben. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok, akik mégis tudni szeretnék, hogy mivel gyanúsítják a baloldali médiamogult, ide kattintva tudják elolvasni. Röviden: az egyik, Vargához köthető, lényegében EU-s pénzből létrehozott cég áron aluli eladásával több mint félmilliárdos kárt okozhatott az uniós költségvetésnek. 

Az már külön vicc kategória, hogy a kilencvenes évek gengsztervállalkozóit idéző megoldásokkal is operáló Varga Zoltán a magyarországi sajtószabadság megmentője. (Erre a gengszter dologra érdemes példát hozni: ki a fenének jut manapság eszébe, hogy a házát offshore cégen keresztül vegye meg? ) 

Varga a sajtószabadságharc közepette az egyik első olyan médiatulajdonos volt Magyarországon, aki a Covidra hivatkozva 2020-ban csökkentette újságírói és munkatársai fizetését, majd a pénzügyi év végén több mint 1,5 milliárd forintnyi osztalékot vett ki a cégéből. Kedves, tisztességes fickónak tűnik ugye? Azért álljon már meg a fáklyás menet! A lókolbásznak is van vége. 

Az „interjúban” szóba került a Nők Lapja is. – Varga szerint kaptak olyan megkereséseket, hogy Fidesz-politikusokat tegyenek a Nők Lapja címlapjára. „Ezt mindig visszautasítottuk, és vissza is fogjuk, mert a lapot a szerkesztők szerkesztik” – olvasható a 444.hu cikkében. 

Ezzel kapcsolatban is fel lehet tenni egy kérdést: hogy a fenében van az, hogy több mint 300 év (!!!) után végre van egy női államfője Magyarországnak, aki immár nyolc hónapja végzi feladatát a legfőbb közjogi méltóságként, és még nem került a Nők Lapja címlapjára? Hogy van ez?

Borítókép: Varga Zoltán (Forrás: Hír TV)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.