idezojelek

Fröcsögve mentek Nacsa Olivérnek a toleráns liberálisok

A hétvégén újabb koncot találtak maguknak a vicsorgó liberálisok, akik két legyet üthettek egy csapásra. Egyrészt rásüthették valakire a nőkkel szembeni lenézés vádját (ezzel nagyon szeretnek dobálózni), másrészt támadást intézhettek valaki ellen, aki szerintük a „NER kegyeltje”.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined

„Szerintem ez nem egy női pálya, nem egy női műfaj a humor” – hangzott a bűnös mondat, majd a humorista hozzátette, úgy általában nem voltak sokan nők ezen a pályán. Ezért estek neki a liberális celebek, nyomukban a kommentelő csőcselékkel.

Maga Lilu vezette az ellentámadást, „szarkasztikusan” reagálva Nacsa megszólalására, aki pedig pusztán egy véleményt mondott el. Ezzel lehet egyetérteni, egyet nem érteni, de a baloldali véleményvezérek és virtuális kíséretük nem szokták ennyivel beérni. Az említett Lilu például rögtön előcitált két közismert amerikai humoristát, mint ellenpéldát

Rögtön tegyük hozzá, hogy mind Amy Poehler, mind Tina Fey feketeöves baloldali gyűlölködő.

Nekem két-két példa ugrott be a korábbi évekből arra, amikor egy hölgy humorista produkcióján betegre röhögtem magamat, illetve amikor humort nyomokban sem tartalmazó előadással szembesültem. Nagy Natália és Szászi Móni a L'art pour l'art társulat tagjaiként van az egyik serpenyőben, a másikban Bach Szilvia, és egy hölgy, akinek nem tudom a nevét, a társulat férfi tagjaiét sem, de ide kattintva elérhető egy korábbi ízléses munkássága. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenesetre vannak tréfák és humoristák, akik egyikünknek tetszenek, a másikunknak nem, mi több, az egyes embernek is változik sokszor az ízlése ezen a téren is az élete folyamán.

Hogy Nacsa Olivér véleménye igaz volt, vagy egyáltalán szerencsés volt-e, azon lehet vitatkozni, valószínű utóbbi felvetést illetően maga is úgy érezte, hogy nem annyira, mert később elnézést kért.

Ám Nacsa mondandója egyáltalán nem ezért tanulságos.

Az online térben történő elementáris erejű lincselés az, amihez nehéz hozzászokni sokadjára is. Amikor valakinek a véleményét felnagyítják, felelősségre vonva őt azért is, amit nem is mondott.

Mint ahogy az is érdekes, hogy az önfeledt mosolyáról és vidámságáról kevésbé ismert Lilu támad rá egy Nacsa Olivérre a humor témakörében. Milyen érdekes, hogy őt nem azonosítják sem a „zenetévés múltjával”, sem semmilyen valóságshow-s közreműködéssel. Ellentétben mással, aki talán kicsit többet letett később az asztalra.

Aztán megszólalt persze Pottyondy Edina YouTuber is. Olyan finoman, olyan nőiesen. Vagy inkább hörögve, fröcsögve, „nerezve”, kétségbe vonva Nacsa Olivér tehetségét.

Mert itt kezdődnek igazán a gondok. A jobboldalon a nagy többség nem vonja kétségbe a humoristából politikai aktivistává vált Bödőcs Tibor tehetségét, de Nacsa Olivér onnantól elvesztette azt, hogy ki mert korábban állni a véleményével, miszerint a politikai jobboldalt támogatja. Minden bűne és tehetségtelensége innen eredeztethető, és nem azon kijelentésétől, amiért később elnézést kért.

De Lilunak, Pottyondynak, Péterfy-Novák Évának adunk egy jobb tippet, ahol lehet küzdeni a női egyenjogúságért. 

Minden idők egyik leggyorsabb úszónője 200 méter pillangón úgy döntött, befejezi az élsportot. Riley Gaines azért döntött így, mert a mezőnyben feltűnt egy transzgender férfi, s Lia Thomas rendre megelőzi őt a versenyeken. Elmondása szerint egyre több női sportolót részesítenek hátrányos megkülönböztetésben.

Kedves liberális hölgyek! Itt tényleg lehetne küzdeni a női egyenjogúságért! Bár sajnos semmi vicces nincs benne.

Borítókép: Nacsa Olivér humorista a Kossuth Rádióban októberben elhangzó Rádiókabaré felvételén, a Honvéd Kulturális Központban rendezett nyilvános előadáson (Forrás: MTVA/Zih Zsolt)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.