időjárás 25°C Fatime 2023. június 5.
logo

Kezdődik: a 444 már elkezdte relativizálni a szélsőbaloldali támadásokat

Teveli Zoltán
2023.03.31. 16:30 2023.03.31. 17:20
Kezdődik: a 444 már elkezdte relativizálni a szélsőbaloldali támadásokat

Joggal furdalta az egyszeri hírfogyasztó oldalát a kíváncsiság februárban, amikor elkezdtek szállingózni az első hírek a terrormódszerekkel végrehajtott budapesti támadásokról, miképpen fogja azt tálalni a baloldali média. 

Eleinte nehezen akartak vele foglalkozni, óvatosan, minél kevesebb utalással a szélsőbaloldalra, netán az Antifa szervezetre. Pedig elég egyértelműnek tűntek a képsorok, aztán a rendőrségi letartóztatás után már nem lehetett letagadni a valóságot.

Ekkor is szűkszavúan, érzelemmentesen, a szikár tényeket ismertetve cikkeztek a brutális akciókról, de legalább olvashattunk róluk náluk is. Persze sejthető volt, hogy nem fogják öles címekkel követelni az Antifa betiltását, és szinte vártuk, mikor fogják mentegetni a tetteseket. Erre – a maguk módján – most került sor. 

(A szélsőbaloldali, kommunizmusról álmodó, erőszakot mentegető cikkeket megjelentető Mércét most ne vegyük ide, ők nem is nagyon rejtették véka alá, mit gondolnak.)

Várható volt, hogy a 444 lesz az első ilyen ellenzéki portál, amelyik elmozdul egy kicsit szélsőbalra. Maga Szily László próbálta nevetségessé tenni a Hír TV összeállítását, amellyel a hazai extrém szélsőbal tivornyahelyeiről készített riportot.

Szily persze rögtön nekiállt, és megpróbálta nevetségessé tenni „Új, minden balosnál sokkal viccesebb kormánypárti humoristacsapat tűnt fel, egyből leleplezték a szélsőbaloldali terrorveszélyt” – címmel megírt gunyoros hangvételű írását.

A teljes 444-es tartalom megtekintéséért amúgy fizetni kellene – mi nem tettük, bőven elég az, amit amúgy is el lehet olvasni.

Érdekes, Szily nem volt ilyen vicces kedvében, amikor Cseh Katalin meglehetősen furcsa képeiről volt szó a jobboldali médiában, a mindenkit kigúnyoló cinkmester akkor döbbenten utasította vissza, hogy kritikával illették a Momentum üdvöskéjét.

 

Egy biztos: a tény, hogy a 444 teljes gőzzel szeretne gúnyt űzni a Hír TV riportjából, ez maga az ékes bizonyíték arra nézve, hogy igenis jó nyomon járt a csatorna, amikor elkészítették azt.

 

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Brutálisan támadtak a szélsőbaloldaliak a Gazdagréti téren (Forrás: YouTube)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.