idezojelek

Most született a gyereke, de Orbánt képtelen elengedni a német zöldcsendőr

Ismét jelentkezett Daniel Freund.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined
Fotó: Stephanie Lecocq

Ismét jelentkezett Daniel Freund. Ő az a német zöldpárti képviselő, aki olyan, mint az egyszeri 444-kommentelő: mindenről Orbán Viktor jut az eszébe. Nem múlhat el nap anélkül, hogy valamelyik közösségi platformján vagy akár számára baráti médiafelületen ne menne neki a magyar miniszterelnöknek, vagy úgy általában Magyarországnak.

A politikus valamiért kitüntetett figyelmet szentel hazánknak, nagyságrendekkel többet foglalkozik velünk, mint Németországgal vagy bármelyik más európai uniós országgal. 

Volt nap, amikor 7, azaz hét bejegyzése foglalkozott Magyarországgal

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösségi oldalainak tanúsága szerint néhány hete megszületett második gyermeke – amely eseményhez természetesen ezúton is gratulálunk –, de mindez még véletlenül sem terelte el a figyelmét Magyarországról vagy Orbán Viktorról, azóta is szorgalmasan posztolja a tőle megszokottakat.

Az alábbi szerencsekerekes bejegyzése hűen példázza, milyen lelkülettel él Daniel Freund. A jelek szerint tényleg nincs értelme az életének akkor, ha nem foglalkozhat Orbán Viktorral.

Utoljára Szijjártó Péternek szánta bejegyzését, természetesen kritikával illetve a magyar külgazdasági és külügyminisztert, miközben bejegyzésében orbánozik is egy jókorát.

Szijjártó az uniós források befagyasztásával kapcsolatban hívta fel a figyelmet arra, hogy „Ez nem Brüsszel pénze”. 

„Erre reagálva Freund azt írta, hogy ebben egyetért a külügyminiszterrel. Majd hozzátette, hogy nem is Orbán oligarcháinak a pénze, hanem a magyar embereké. Majd felszólította a magyar kormányt, hogy végre vessen véget a korrupciónak” – szúrta ki a Mandiner.

S a napokban külön is üzent Magyarországnak: ha nem változtat az álláspontján, továbbra sem kapja meg az EU-s pénzeket.

Dömötör Csaba jelezte: itt nem egy „kóbor” véleményről van szó, mert Daniel Freund azontúl, hogy európai parlamenti képviselő, a költségvetési ellenőrzési bizottság egyik hangadója, aki mindig élenjárt, ha a Magyarország elleni szankciókról volt szó. Ráadásul majd a napokban egy brüsszeli küldöttség is érkezik Budapestre, annak is tagja lesz.

Úgyhogy hamarosan köreinkben üdvözölhetjük Daniel Freundot, akit olyannyira érdekel Magyaroroszág. Csak aztán nehogy annyira ragaszkodjon hozzánk, hogy vesz egy házat a Balatonon, és ittragad a nyakunkon. 

Éppen elég a napi ki tudja, mennyi bejegyzés. Így is tudjuk, mennyire „szeret” minket.

Borítókép: Daniel Freund német zöldpárti európai parlamenti képviselő a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos uniós aggályokra adott magyar válaszintézkedésekkel kapcsolatban tartott sajtóértekezleten az Európai Parlament brüsszeli épületében 2022. november 17-én. (Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gonosz Hook kapitány

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.