idezojelek

Tordai Bence szerint a cinikus és hungarofób Daniel Freund fontos szövetségesünk

Előtte egy egészen vérlázító megnyilvánulást tett a tréfálkozó német baloldali politikus.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined
Fotó: Soós Lajos

Egy egészen vérlázító megnyilvánulással állított ki magáról újabb bizonyítványt Daniel Freund, az Európai Parlament német zöldpárti képviselője.

A közösségi médiás bejegyzéseit szinte kizárólag Magyarországnak szentelő politikus éppen hazánkba érkezett az Európai Parlament ellenőrző bizottságának tagjaként, majd sikerült egy egészen primitív megjegyzést tennie. 

Mint ismert, a Magyarországon működő német cégeket és vállalatokat tömörítő Német Gazdasági Klub elnökének egészen egyszerűen nem adtak szót egy nyilvános brüsszeli meghallgatáson. 

Arne Gobert természetesen nehezményezte mindezt, mire Daniel Freund a következő cinikus szöveget tette ki a Twitterre: 

– Ha Arne – „nem engedtek beszélni” – Gobert beszélni szeretne velem, itt az e-mail-címem. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arne Gobert nem hagyta mindezt szó nélkül.

– Bármikor állok rendelkezésre egy beszélgetésre, bár szeretném tisztázni, hogy sajnos az, hogy Ön gúnyolódik rajtam, beleillik abba a képbe, amit Brüsszelben kellett tapasztalnom, amikor felszólalóként regisztráltam és megtagadták a szót egy nyilvános meghallgatáson – reagált a Német Gazdasági Klub elnöke a sértő megjegyzésre.

Ha nem lett volna elég a számos korábbi visszataszító, illetve magyarellenes megnyilvánulása, már ez az egy momentum jelzi, milyen alak Daniel Freund, aki szerdán is alkotott egyet.

A magyar Parlamentben járva meglátta Orbán Viktor irodáját, s rögtön úgy érezte, tréfálkoznia kell.

„Kop, kop
Ki az?
A költségvetési ellenőr”

– írta a fotó mellé. Ez a bejegyzés is hűen tükrözi, mennyire tartja komolynak ő maga is az egész eljárást.

De a nap végére Tordai Bence tette fel a koronát, aki a Facebook-oldalára feltöltött fénykép tanúsága szerint Szabó Tímeával fogják közre Daniel Freundot, miközben az egekig magasztalja őt. De miért is?

„Daniel Freund zöld EP-képviselő volt a vendégünk, aki az Orbán-rezsim egyik legfelkészültebb és leginkább kérlelhetetlen ellenfele, a magyar polgárok fontos szövetségese. Az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottságának delegációjával most azt vizsgálják, az uniós milliárdok reményében Orbánék megvalósítottak-e érdemi törvénymódosításokat - és persze pontosan látják, hogy a Fidesz és vidéke rendületlenül hazudik az EU-nak tett vállalásokról is, ahogy mi is pontosan tudjuk, hogy a kormánypárti önkény és tolvajlás miatt nem jönnek továbbra sem az uniós pénzek.”

Vagyis Tordai Bence azt a német politikust nevezi „a magyar polgárok fontos szövetségesének”, aki évek óta áskálódik Magyarország ellen, és minden lehetséges fórumon hangoztatja, hogy el akarja zárni Magyarországot a neki járó EU-s forrásoktól.

Azért ehhez vastag arcbőr kell. 

Borítókép: Daniel Freund, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága delegációjának tagja a bizottság Budapesten tett látogatása zárásaként tartott sajtótájékoztatón az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájában 2023. május 17-én. (Forrás: MTI/Soós Lajos)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.