„Daniel Freund gúnyolódása gyerekes, az EP-delegáció ténykedése pedig boszorkányüldözés”

Beleszállt a magyarországi Német Gazdasági Klub elnökébe Daniel Freund, a hazánkat rendszeresen bíráló német EP-képviselő. A HÍR TV Napi aktuális című műsorának a vendége volt Arne Gobert üzleti jogász.

MAGYAR NEMZET
Forrás: HÍR TV2023. 05. 16. 22:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A balliberális Daniel Freund hétfőn érkezett Magyarországra és Twitterén egyből egy Mandiner-cikkel kezdett, amely alá odaszúrt az EP-ben nemrég letiltott Arne Gobertnek, a Magyarországon működő német cégeket és vállalatokat tömörítő Német Gazdasági Klub elnökének, akitől nemrég éppen Brüsszelben tagadták meg a szót egy nyilvános meghallgatáson. Azt írta: „Ha Arne - »nem engedtek beszélni« – Gobert beszélni szeretne velem, itt az email-címem”.

Arne Gobert minderre így reagált:

Bármikor állok rendelkezésre egy beszélgetésre, bár szeretném tisztázni, hogy sajnos az, hogy Ön gúnyolódik rajtam, beleillik abba a képbe, amit Brüsszelben kellett tapasztalnom, amikor felszólalóként regisztráltam és megtagadták a szót egy nyilvános meghallgatáson.

A Magyarországon élő üzletembert április végén éppen a most hazánkban vizsgálódó CONT bizottság előtt nem engedték felszólalni. Az ülést egyébként azon német cégek ügyében tartották, amelyeket állítólag szisztematikusan diszkriminálnak a magyarországi pályázati kiírásokban.

Arne Gobert a HÍR TV stúdiójában úgy jellemezte az egészet, hogy amit Daniel Freund tett, az gyerekes.

Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy Magyarországon vizsgálódik az EP-delegációja, köztük a balliberális német európai parlamenti képviselői is, elmondta, szerinte egy politikai jellegű vizsgálat, egy boszorkányüldözés, nem pedig egy tényfeltáró misszió. 

A teljes beszélgetés a HÍR TV oldalán tekinthető meg.

Borítókép: Arne Gobert (Forrás: HÍR TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.