időjárás 23°C Medárd 2023. június 8.
logo

Tóta W. az ukrán menekülteken segítő magyarokat is arcon köpte

Teveli Zoltán
2023.05.19. 19:33 2023.05.19. 19:43
Tóta W. az ukrán menekülteken segítő magyarokat is arcon köpte

Ismét hallatott magáról a véresszájú publicista, Tóta W. Árpád, aki arra reagált, hogy az ukrán elnök – brüsszeli támogatással – azt javasolta: robbantsák fel a Barátság kőolajvezetéket, ezzel téve tönkre a magyar ipart.

Tóta W. szerint ha ezt meglépné Volodomir Zelenszkij, akkor nemhogy igaza lenne az ukránoknak, hanem egyenesen meg is érdemelnénk mi mindezt. Mármint mi, magyarok.

„Ha ukrán lennék, már aláaknáztam volna azt a nyomorult csövet. Megérdemeljük. De nem ukrán vagyok, hanem magyar, tehát remélem erősen, hogy ez az utolsó figyelmeztetés hatni fog” – fogalmazott a hvg.hu/360 portálon Tóta W. Árpád.

Bár ismerjük már a stílusát, mégis nehéz újra és újra szembesülni Tóta W. kirívóan ízléstelen betűvetésével, aki nem állt meg a fenti mondatnál, Kovács Zoltánt is otromba módon megtámadta. (Mint emlékezetes, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt kérdezte a Twitteren: hogyan lehetséges, hogy Ukrajna egy NATO-ország ellen sző terveket.)

„Legegyszerűbb lenne rárobbantani Kovács Zolikára a Barátság vezetéket, és így verni a fejébe a tényeket, de a mi fegyverünk az édes anyanyelv” – írta le a maga primitív stílusában a baloldali sztárújságíró.

Ezek a sorok még akkor is undorítóak, ha „megszoktuk” már mindezt a balos provokátortól. De vállalhatatlan kellene hogy legyen az azt megjelentető portál számára is.

Csakhogy Tóta nem állt meg itt. Figyeljünk csak:

„Kedves olvasó, kedves Zolika! Nektek is megfordulna a fejetekben, hogy itt ez az ormótlan bunkó, aki minden lélegzetvételével ártani próbál nekünk az élethalálharcunk közepette, és mi még egy gombostűvel se szúrtunk vissza, pedig ez csak az erőből ért” – idézte Tóta sorait a Mandiner.

Ez így már nemcsak sértő, hanem nyílegyenesen szembemegy a valósággal.

Ha Tóta azt mondja, hogy csak ártani próbálunk az ukránoknak, azzal arcon köpi azt az erőfeszítést, amellyel Magyarország több mint egy éve igyekszik segíteni az Ukrajnából érkező menekülteken, azzal arcon köpi a megannyi önkéntest, mindenkit, aki bármilyen felajánlással hozzájárult a bajbajutottak megsegítéséhez.

Lehet, hogy Tóta gyűlöli a határon túli magyarokat (is), de letagadni azt („mi még egy gombostűvel se szúrtunk vissza”), hogy az utóbbi években mennyi atrocitás, vegzálás, hátrányos megkülönböztetés éri a kárpátaljai magyarságot, az még Tóta W. Árpádtól is sok. 

Mint ahogy sok már belőle és a visszataszító stílusából is. Már nagyon régóta.

Borítókép: Tóta W. Árpád (Forrás: Facebook)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.