idezojelek

Pankotai Liliék Novák Katalinnal szemben sem bírták ki sértegetés nélkül, de volt egy bökkenő

Legalább a trágárságot elhagyták, amikor találkoztak a köztársasági elnökkel.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined
Fotó: Bruzák Noémi

Történt, hogy Novák Katalin úgy döntött, formabontó módon megnyitja kapuit a Sándor-palota, az érdeklődök körülnézhettek az épületben s találkozhattak a köztársasági elnökkel.

A rossz idő ellenére elég sokan éltek a lehetőséggel, több ezren keresték fel a budai Várat emiatt a hétvégén.

Azután megérkeztek az ellenzéki tüntetők, élükön Pankotai Lilivel, illetve a demonstrációkon rendszerint – így most is – a szivárványos köpenyében megjelenő Simkó Edittel. (S ha már ott voltak „véletlenül” épp arra járt a Telex is, hogy beszámoljon a történtekről.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán még a telexesek sem számítottak rá, de Novák Katalin odalépett a demonstrálókhoz, s beszélgetést kezdeményezett velük. 

A találkozás jól indult. Akik a tüntetéseken előszeretettel trágárkodtak, most ezt szerencsére elhagyták, elmondták panaszukat, Novák Katalin válaszul azt mondta, támogatja, hogy a pedagógusok magasabb fizetésben részesüljenek. 

Ám idővel kezdett kicsit más irányt venni a beszélgetés: előbb tüntetni (?!) hívták Novák Katalint, majd ígéretet szerettek volna kicsikarni tőle, hogy nem fogja aláírni a státustörvényt. 

Aztán amikor Simkó úgy fogalmazott, hogy számára elég propagandisztikus, hogy ők állnak az utcán, míg  a köztársasági elnök „leereszkedik hozzájuk”, akkor Novák Katalin finoman, de határozottan jelezte, hogy számára elég a sértegetésből. és szép lassan elköszönt Pankotaiéktól.

Tegyük hozzá, hogy a tüntetőbrigád hű maradt önmagához, „Elvileg független Katalin” feliratot írtak többek között a pólóikra.

Illetve volt egyvalaki, aki kilógott a sorból. Kunhalmi, Bangóné, az „Általános Szrtájk” feliratú transzparens nyomdokain haladva Pankotai Lilinek nem sikerült helyesen leírnia a fenti mondatot.

Hogy fogalmazzunk? Biztos, hogy ő a legmegfelelőbb ember arra, hogy a pedagógusokért szót emelők arca legyen?

Borítókép: Novák Katalin az ellenzéki tüntetésekről ismert demonstrálókkal beszélget. (Forrás: MTI/Bruzák Noémi)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.