idezojelek

Gyászoló anyák fájdalma Franciaországban és Angliában

A tömeg motorra ültette Nahel M. édesanyját, aki vezényelte a „lázadást”.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined
2023. 06. 30. 20:55
Fotó: Yoan Valat

Elviselhetetlen fájdalommal kell szembenéznie Nahel M. édesanyjának, a Nanterre-i nő elveszítette gyermekét. Mint ismert, a 17 esztendős Nahelt igazoltatták a rendőrök, ennek ellenére ő továbbhajtott autójával, mire a zegyik rendőr, aki már előtte i ráfogta a fegyverét, lelőtte.

Ezután jött a „szokásos”, lánga borult Nanterre, Párizs, a francia nagyvárosok, és más települések, már Brüsszel is, és ki tudja, mikor és hogyan lesz vége. 

„Mindenki jöjjön, lázadást indítunk a fiamért!” – kiáltotta a TikTokra feltöltött videóban a gyászoló édesanya, és felhívását csakugyan megfogadták az erre fogékonyak. (Minden valószínűség szerint a felhívás nélkül is ugyanez történt volna.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy a interneten terjedő felvétel szerint a gyászoló anyát a tömeg motorra ültette, onnan vezényelte a „lázadást”.

Mintegy két héttel előtt Angliában, Nottingham belvárosában egy nyugat-afrikai – legális – bevándorló minden ok nélkül késsel lemészárolta a helyi egyetem két 19 éves diákját, valamint egy 65 éves iskolai gondnokot.

A támadást követő napokban egy megemlékezést tartottak, amelyen jelen voltak az áldozatok családtagjai is. 

A fiatal fiú, Barnabby Webber édasanyja elcsukló hangon mondott beszédet, arra kérve a megjelent 5000 fős hallgatóságot, hogy ne gyűlölködjenek.

 

Kérlek, ne legyetek gyűlölettel semmilyen faj, nem, vagy vallás iránt

 

– mondta sírva. 

Talán sokan emlékeznek még Maria Ladenburger esetére, a fiatal lányt Németországban erőszakolta és gyilkolta meg Hussein Khavari, afgán állampolgár. 

A lány édesapja, aki magas rangú uniós tisztviselő volt, arra kérte a temetésre érkezőket, hogy azt a pénzt, amit a lánya temetésére szánt virágokra költenének, adjáák inkább menekültügy szervezeteknek.

Akárhogy is, az anyák, szülők gyászát mindhárom esetben tisztelni kell. De valahogy mégis van különbség.

Borítókép: A lelőtt tinédzser édesanyja a tüntetõk között Párizs Nanterre nevû elővárosában 2023. június 29-én. (Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.