idezojelek

A nagy leleplezés: Rónai Egonnál kiderült az igazság

Fény derült a baloldal tervére.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Bokros Lajos egykori pénzügyminiszter volt Rónai Egon vendége az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Természetesen a kormány szerinte rossz gazdaságpolitikája miatt alakult ki a mostani helyzet. A megszorítócsomagjáról elhíresült bajuszkirály szerint Orbán Viktorék felelőtlen döntéseket hoztak, és a saját korábbi népnyúzó receptjét ajánlotta a kormányzat figyelmébe:

„Nincs más választása a kormánynak, megszorító intézkedéseket kell tenni, amennyiben az inflációt csökkenteni kívánja. Ennek mellékhatásaként a gazdaság nem fog növekedni, sőt, inkább csökkenni fog. (…) Minden körülmények között a lakosságon csattan az ostor.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezzel szemben a kormány egészen más álláspontot képvisel. Szentkirályi Alexandra tegnap erősítette meg a kormány gazdasági irányvonalát, ami a családok megsegítésére irányul és nem a megnyomorításukra, mint ahogy azt az egykori Bokros-csomag tette. Világos álláspont:

„(…) Jövőre a családok támogatására a háború ellenére is 3300 milliárd forint jut, ami három és félszerese a 2010-ben erre fordított összegnek. (…)”

Rónai Egonnál kiderült, hogy az ellenzéki térfélen gazdaság terén még mindig Bokros Lajos diktálja a tempót, az az egykor csúnyán megbukott politikus, aki, úgy látszik, nem tanul a saját hibáiból. Olyan, mint a jó Bourbon, semmit sem tanul és semmit sem felejt. Az igazi probléma azonban az, hogy a baloldalon még mindig tényező lehet Bokros és az ő kizsákmányoló politikája. Ezért tartanak még mindig ott, ahol a part szakad.

Borítókép: Bokros Lajos egykori pénzügyminiszter az ATV Egyenes beszéd című műsorában (Fotó: Képernyőkép – YouTube)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.