idezojelek

Még a végén tényleg összejön a Litvánia–Kovács néni meccs az olimpián

Dolák-Saly Róberték klasszikus poénja már nincs is annyira távol tőlünk.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined

A fél vagy talán az egész világ fel van háborodva az algériai Imane Helif olimpián való szereplése miatt, a biológiailag férfi bokszoló olasz ellenfele csontját törve jutott a következő körbe, ahol a magyar Hámori Lucával mérkőzik meg, immár az elődöntőért.

Lehet lajtsromozni a kromoszómákat, lehet gyerekkori fotókat lobogtatni, a sportszerető közvélemény nagyobbik és igazságszerető fele szerint az algériai sportolónak nem lenne szabad a nők mezőnyében indulnia sem az olimpián, sem egyébként.

A legszebb, hogy ilyenkor néha még a woke-élharcosok is megnyilvánulnak – nevezzük meg mondjuk Mérő Verát –, hogy ők ugyan elkötelezett progresszívak, de ez már azért tényleg túlzás. Azt már sem ő, sem más nem teszi hozzá, hogy ahhoz, hogy 2024-ben ilyen előforduhasson, bizony hosszú út vezetett, és ehhez éppen a hozzá hasonló elvakult társadalomátalakítók tették a legtöbbet. És itt nemcsak a sportról, nemcsak a kromoszómákról és egyéb genderkérdésekről van szó.

Józan ésszel ugyanis felfoghatatlan, miként fordulhat elő, hogy egy férfi elítéltet női börtönbe helyeznek, pusztán amiatt, mert kijelenti, hogy ő nőnek érzi magát. Majd csodálkoznak, hogy bent erőszakot követ el rabtársain. 

Vagy ugyanennyire érthetetlen, hogy a viperás embervadászattal vádolt szélsőbaloldali Ilaria Salis ma EP-képviselő lehet, ahelyett, hogy börtönben ülne. És ehhez nemcsak a megfelelő helyen volt szüksége néhány patrónusra, százezernyi ember szavazott arra, hogy ő az Európai Parlamentben ücsörögjön.

Lehetne még abszurditások garmadáját sorolni kicsiny világunkból, de valahol semmi meglepő nincs abban, hogy Imane Helif Párizsban lehet a női ökölvívók mezőnyében. 

És ennyi erővel már nem is annyira abszurd az elmúlt évtizedek egyik kultikus magyar kabaréjelenete: a L’art pour l’art Társulat Litvánia–Kovács néni kosármeccs, Dolák-Saly Róbert zseniális „közvetítése” mellett.

Persze mindannyian reménykedünk abban, hogy Hámori Luca nem lesz Kovács néni, és helytáll algériai ellenfelével szemben.

Viszont bármi is lesz az eredmény, a képtelenség attól még képtelenség marad.

De akkor is hajrá, Luca!

 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.