Gyurcsány azért záratta be az OPNI-t, nehogy őt és elvtársait zárják be

A rendszer az, hogy az abnormalitás tartja egyben az ellenzéket.

2021. 01. 19. 10:38
GYURCSÁNY Ferenc
Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ülök a fotelben, és nézem a tévét. Nézem, és combosodik a meggyőződésem, miszerint azzal, hogy 2007-ben, az újraválasztott Ferenc lakatot parancsolt az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) kapujára, magát és elvtársait, elvtársnőit mentette.

Mert, aki belpolitikai babérokról fantáziáló, EU-s képviselőként azt mondja: a 2008-as világválságkor a bankokat sikerült megmenteniük, az embereket nem, az nyilván nem tiszta fejjel szemléli a valóságot, s tán az képzeli: a bankok voksolnak választásokkor, nem pedig a kígyózó kígyók.

Az öreg Polonius úgy fogalmazna ma is: „Őrült beszéd: de van benne rendszer”. A rendszer pedig az, hogy az abnormalitás tartja egyben az ellenzéket.

Mert hát ki szerint normális az, ha valaki lepatkányozza a kígyózó kígyókat, azaz a választópolgárokat? Vagy jó nagy lendülettel nekirohan egy éppen bezáródó ajtónak? És amikor valaki nem ismeri fel a fényképen régi barátját, elvtársát, akivel naponta találkozik munkahelyén és illegalitásban? Vagy miután betör az MTVA székházába, élőben nyeli a könnyeit a Facebookon, miközben sírástól elfúlva állítja: „bementünk, de bántottak”? Netán a riporter kérdésére, válasz helyett futásnak ered, s némasági fogadalmat tett szerzetesként robog egy italdiszkontba, ahonnan menten kiparancsolják, lévén nem a neki engedélyezett idősávban tette.

De megesett, hogy megint másvalaki azt üvöltötte: „az egész világon Magyarországon halnak meg a legtöbben koronavírus járványban”. E szemenszedett valótlanságot nem a kocsmában, sem tüntetésen rivallta, hanem az Országházban, megválasztott parlamenti képviselőként.

Ezek tényleg azt hiszik, hogy a kígyók kígyóznak? Azért néznek teljesen hülyének minden választót? Például, amikor hamis videókat forgatnak a Covid miatt üres, kihalt kórházról, koronavírusban elhunytak méltatlan elhelyezéséről, minden 10 fertőzöttből 9 halottat hazudó álmentősről.

A kóros hazudozás már lényük részévé vált, s egymásra tromfolva lódítják, hogy Orbán Viktor utasítást adott a hatáságoknak, engedélyezzék a kínai vakcinát, hogy a miniszterelnök lányát katonai gépen utaztatták haza Ciprusról, hogy az államfő felfüggesztette a Parlament működését.

Ráadásul ezek olyan hazug emberek, akik önmagukat érik utol, hamarabb ama sánta ebnél. Mint aki előbb azt állította, gúnyos mosollyal szájszegletében: nem szokott Vera Jourovával „lefekvés előtt arról csacsogni…, hogy képzeld Vera, már megint mi történt Magyarországon”, utóbb pedig azt, hogy „Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon”.

Betyárok, becsület nélkül, amennyiben, ha az egyik bukik, rántja magával a másikar. Például, ha valakit kipenderítenek a pártjából, amiért egy oroszoknak kémkedő lengyel politikus pénzén utazgatott Afrikába, választási megfigyelőnek, akkor az illető azon nyomban rámutat egykori alelnökére, mert bizony az sokkal többet utazott orosz érdekövezetekbe, mint delegációvezető.

Az OPNI-ban effélékért még kényszerzubbony sem járhatott, ott mindenki nyugodtan élhetett saját, képzelt valóságnak buborékában. Ezért aztán kár volt bezáratni. No, de egy évtizede visszatért közénk valóság nevű nagybátyánk. Így a tévképzetesek egyre apadó táborán már kizárólag a kényszerű összekapaszkodás, mondhatni, kétségbeesett összeölelkezés segít. Először a megegyezés, majd aztán bíbelődnek politikai hitvallásukkal. Amit a fasiszta és kommunista eszme azonosságai mentén lehet majd összefércelni. Kezükre játszik a nyugati világban, koronavírusnál gyorsabban terjedő, önfeladó, csak a jelennek élő, bőrszín szerint válogató politikai anarchia. Éppen ideje lenne újra nyitni az OPNI-t, még a végső globalizáció előtt. Építsék ott a tech cégek irányította, nyílt társadalmukat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.