Hiteltelen tisztelgés

Felkészül a holokauszt?

Hertelendy Gábor
2020. 10. 25. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 23. A nap, amikor az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt rójuk le tiszteletünket. A nap, amikor azokra a fiatalokra emlékezünk, akik lánctalpakkal szemben vették fel a harcot. Amikor az ÁVH és a szovjetek vették célba és lőtték halomra a tényleges diktatúrával szemben álló fiatalokat.

Ezzel szemben 2020. október 23-án – fittyet hányva a járványügyi ajánlásokra – tízezer fiatal tüntetett a „diktatúra” ellen. Hamis, ragacsos anarchizmussal sározták be a Műegyetem bejáratát és ezzel együtt annak emlékét. Ötvenhat a múlté, jöjjön hát a fríeszefe, ami szimplán kimerül a dalokban, a látványos forradalmárkodásban és a hangzatos jelszavakban. Már önmagában óriási bűnt követ el az, aki egyáltalán támogatja azt, hogy meggyalázza és elértéktelenítse 1956 szimbolikus napját, a valódi diktatúra ellen harcoló és ezért áldozatokat is vállaló egyetemisták emlékét. Hát még az, aki nemcsak részt vesz benne, de maga korbácsolja fel intézményesen és szándékos provokációval ezt a beteg, undorító gyalázatot!

Hogy miről van szó? Lássuk: a Népszava hétvégi számának egyik mellékletében egy olyan karikatúrát tettek közzé, amelyen apa és fia koszorút helyez el az SZFE felirat alatt álló tömeg elé ahelyett, hogy az „alkotás” jobb oldalán lévő ötvenhatos emléktábla előtt tisztelgett volna. Ezt tetézi az a rövidke párbeszéd, mely az apa és a kisfiú között hangzik el: – „Apaaa! Hát nem azt mondtad, hogy megyünk leróni a tiszteletünket október hősei előtt?! – De, azt.”

Nem szabad csodálkozni azon, hogy a Népszava nevű balos napilap karikatúra címén hasonló förmedvényeket jelentetett meg. Elég arra emlékezni, hogy gyalázták már a kereszténységet, de undorító karikatúrában adtak hangot a trianoni megemlékezésről is. Viszont ismét bebizonyította a baloldali sajtó, hogy mennyire álságosan tiszteleg a kommunizmus elleni harc egyik leghíresebb mementója előtt. A karikatúrával nemcsak a konzervativizmust, de még a saját kurzusát is elárulja, ha kell. Hiszen nemcsak Pongrátz Gergely harcolt a szovjet tankok ellen, hanem a Tűzoltó utcai csoport vezetője, a hithű baloldali Angyal István is. Kéthly Anna szociáldemokrata politikus pedig részt vett a forradalomról szóló ENSZ-jelentés elkészítésében, amelynek memorandumait a világszervezethez küldte, és igyekezett a magyar kérdést, a magyar ügyet napirenden tartani az ENSZ-ben folyó csatározásokban.

A Népszavának ezzel sikerült a két baloldali történelmi személy emlékét is megkárosítania. Így teszik hiteltelenné a lózungokká váló igéiket, így válik egy csapásra porrá a történelmi hőstettek előtti főhajtásuk. Ötvenhat tehát kipipálva.

Felkészül a holokauszt?

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.