Kunhalmi a bizonyíték, hogy fasizálódik az MSZP

Történt ugyanis, hogy Kunhalmi Ágnes olyasvalakivel fotózkodott, akit alighanem most is fasisztának tart, ám ez nem zavarja, mert kampány über alles.

Pataki Tamás
2021. 07. 15. 20:00
KUNHALMI Ágnes
Budapest, 2019. február 16. Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyûlési képviselõ felszólal az MSZP kongresszusán, ahol a párt európai parlamenti (EP-) listájáról és választási programjáról döntenek a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. február 16-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sírva fakadtak az amúri partizánok, hisz Kunhalmi Ágnes hűtlen volt hozzájuk, felszarvazta őket.

Kunhalmi Ágnes ugyanis átállt a németekhez, a „fasisztákhoz”.

Képzeljük el, hogy az MSZP társelnök asszonyának a fejében német sisak van és csinos egyenruhában ül egy Tigris-tankon. Körülötte dübörögnek az ágyúk, zúgnak a bombázók, s Kunhalmi a sztálingyertyák fényében elhatározza, hogy mindent feltesz egy lapra, és bizony kitör, az egész pártjával együtt kitör a politikai karanténból – egészen a szélsőjobboldalig.

Csak amikor éppen törtek ki a budai Várból, csoportosan beleütköztek a Bécsi kapuba, és a kőkemény valóságba.

Történt ugyanis, hogy Kunhalmi Ágnes olyasvalakivel fotózkodott, akit alighanem most is fasisztának tart, ám ez nem zavarja, mert kampány über alles.

Lássuk csak, hogyan is történt az egész…

Kunhalmi Ágnes a közösségi oldalán közölt egy fényképet, melyen egy MSZP-s szórólapot ad egy idős férfinak. Az idős férfi a kitörés emléktúra vaskeresztes pólóját viseli. Ebben az egészben leginkább az érdekes, hogy vajon miért hozták nyilvánosságra ezt a képet, hisz nyilván nem véletlenül közölték a politikus közösségi oldalán. A stábja látta, jóváhagyta, a pólót nyilván felismerték – hisz a vak is látja, hogy mi van rajta – és mégis úgy döntöttek, hogy ez most belefér.

Tehát 2021-ben kijelenthetjük, hogy az MSZP a kitörés emléktúra résztvevőit is potenciális szavazóinak tartja. Tréfásan azt is kérdezhetnénk, hogy fasizálódik az MSZP? Kunhalmi Ágnes áttör pártjával a szélsőjobboldalra?

De kérem ne értsenek félre, én nem kívánom minősíteni a kitörés emléktúrát, ezeket a dehonesztáló jelzőket az MSZP-sek aggatták a túrára az utóbbi évtizedekben (talán összekeverték egy másik rendezvénnyel). Az egészben az a furcsa, hogy eleddig náciztak, fasisztáztak, elítélték a rendezvényt, most meg potenciális szavazóként tekintenek a résztvevőire, akiket maguk mellé akarnak állítani?

Mi történhetett? Ennyire megrémítette az MSZP-t a legutóbbi közvélemény-kutatás, mely szerint már a bejutási küszöb alatt vesztegelnek. Olyan mélyre süllyedtek, hogy most már bármibe belekapaszkodnának, hogy felszínen maradjanak, még a zordon vaskeresztbe is? Mert bizony erről lehet szó.

Kunhalmi és pártja folyamatosan nácizta, folyamatosan becsmérelte a kitörés emléktúrát, most meg fátylat borítanának a múltra, mert más idők járnak?

Pedig ez csak egy teljesítménytúra, melyen – és most lesz igazán érdekes a történet – a képen látható 89 éves Sebes Emil évek óta részt vesz, és végigjárja hóban, fagyban a hatvan kilométeres útvonalat. Azért, mert ő a budai várban élt az ostrom idején, mert a saját szemével látott mindent, s erről be is számolt nekünk egy riportban.

A vár ostromakor az Attila úton laktak, ő levente volt, és többek között azt is elmesélte, hogy a földön fekvő sebesülteket sorra lőtték agyon a szovjetek; később Sebes Emilt a kommunisták 1948-ban letartóztatták, a „Magyar Népköztársaság megdöntésére irányuló csoportos fegyveres szervezkedéssel” vádolták meg, pedig neki és társainak csak annyi volt a bűne, hogy titokban cserkészkedtek. Két cserkész barátját felakasztották, a többiek 15 évet kaptak, neki pedig azt üvöltötték az arcába az Andrássy út 60.-ban, hogy

„Nyakkendőt kapsz, úgyis megdöglesz, te fasiszta!”.

A kezét gumibottal verték szét, ma is látszanak a forradások nyomai. Miközben verték, azt üvöltötték neki, hogy: „Ezzel már nem fogsz az elvtársakra lőni, ezentúl mindennap manikűrözünk.” És 1984-ig megfigyelték.

Kunhalmi Ágnes többször nekifutott a történelem vaskapujának, és hiába vágta bele folyamatosan a fejét, őrült hévvel újra meg újra megismételte a mutatványt (például amikor Nyírő Gyula elme-ideggyógyász főorvost is lenácizta, most meg a pártja által „fasisztának” tartott Sebes Emiltől remél politikai tőkét.)

Sebes Emilt kis híján meggyilkolták a kommunisták, de börtönnel és veréssel „megúszta”. Hát nem undorító, hogy most a kommunisták utódpártja próbálja felhasználni az arcát a politikai kampányukban?

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Kunhalmi Ágnes. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.