Lejtmenetben a Momentum

Cseh Katalin lelepleződése az egész pártot, Donáth Annástól és Fekete-Győr Andrásostól, tova sodorja.

Kruppa Géza
2021. 07. 27. 12:34
null
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Cseh Katalin lelepleződése az egész pártot, Donáth Annástól és Fekete-Győr Andrásostól, tova sodorja.

A nyugati jólét helyszínein a méregdrága luxusautókat papírfecniként magával sodró áradat látványa szimbolikus tartalmat hordozhat: a természet törvényeivel nem lehet packázni. Brüsszel bürokratáinak a Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény ürügyén megindított kötelezettségszegési eljárása is hasonló figyelmeztetés lehetne. (Velük kapcsolatban a Császár – Franz Beckenbauer – sommásan úgy fogalmazott: „Brüsszelben csak bukott emberek vannak. Ezek mind olyan csődöt mondott politikusok, akiket saját kormányuk is elüldözött. Ez a legnagyobb vesztes egyesülete Európának.”)

A vesztesek egyesületének – az Európai Bizottságnak – a gyermekvédelmi törvényt elmeszelő döntése is valóságos erkölcsi harakiri. Ugyanis minden épeszű embernek tényleg legfőbb kincse a gyerek. Az a politikus, aki az országunk elleni eljárást mégis megszavazta, saját jobbik énjével és a társadalmi többség véleményével került szembe. Még a börtönök világában is a rabtársak megvetésével, vegzálásával kell számolni a gyerekbántalmazás miatt rács mögé került bűnözőnek. Mennyivel hasznosabb lenne, ha a hazánkat 54 oldalon nyakatekert indokokkal fegyelmező bizottság tagjai az ülésezés helyett másként szolgálnák a közjót. Teszem azt, lapátot ragadva részt vehetnének az árvizek okozta károk helyreállításában. Annál inkább is, mert itt az új árhullám, több belgiumi, hollandiai folyó ismét „zúgva, bőgve törte át a gátot…”

Az ártatlan gyermekek befolyásolhatóságára jellemző, hogy egy óvónő elmondása szerint például akármelyik Tom és Jerry rajzfilm levetítése után a kicsinyekből gyakrabban tör ki az agresszió. Önfeledt játék közben abban a hiszemben esnek egymásnak, hogy a másikban nem okoznak kárt, hiszen kalapáccsal fejbe verve a filmbeli figurák is sértetlenül robognak tovább. A kisgyermekeknek a valóság még túlságosan képlékeny fogalom. Aligha tudják helyén kezelni a borostás érzékenyítő nénik meséjét is az egymásba habarodott királyfikról. Az LMBTQ-aktivisták csúnyán összekuszálhatják a nyiladozó kis elméket.

A Nyugat-Európa gazdag vidékeit mostanság sújtó özönvízszerű árvizekhez hasonló természeti csapásoknak gyakran pozitív hozadékuk is van. Ilyen volt például az 1838-as pesti árvíz, amelynek levonulása után felgyorsult a város fejlődése és a sok teszetoszaság után nem sokkal megkezdődött a Lánchíd építése. Az 1879-es szegedi árvizet követően pedig addig soha nem látott nemzetközi adakozás is hozzájárult az újjáépítéshez és a hangulatos, gyönyörű Tisza-parti város mai képének kialakulásához. A politikában pedig valamilyen váratlan fejlemény negatív hatást, akár igazi katasztrófát idézhet elő az érintett szereplőt illetően.

Ilyen a Momentum alapítójaként a hazája mószerolásában jeleskedő Cseh Katalin lelepleződése. Kiderült, hogy családi vállalkozása EU-s támogatási forrásokból, több milliárd forintot nyert el, miközben telesírja a világot, hogy a gaz, korrupt magyar kormány kizárólag saját híveit engedi nyerni a pályázatokon. Balliberális megközelítésben család nem, családi vállalkozás igen, de csak ha a mi gazdagodásunkat segíti. A momentumos porhintés most az egész pártot – akár a gátakon átbukó zavaros áradat – Donáth Annástól és a nagy magyar focidrukker Fekete-Győr Andrásostól tova sodorja.

Szennyes iszap teríti be a szivárványkoalíciót. Ma már nem ragyog tovább!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

(Borítókép: Cseh Katalin és Fekete-Győr András. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.