Nincs kormányzati megszorítás!

Nem Karácsonyék védik meg Budapestet, hanem tőlük kell megvédeni.

Juhász Attila
2021. 04. 20. 18:24
null
Karácsony Gergely Budapest Főpolgármestere Európai polgári kezdeményezés Alapjövedelemért Kampánynyitó Sajtótájékozatató. 20200925 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tipikus balos kampányrecept: találjunk ki egy szlogent vagy csak egy kulcsszót, dobjuk be a köztudatba, jelentessük meg minél több helyen, plakátoljuk ki vele a közterületeket, és nem baj, hogy az egész nem más, mint egy hazugság, ha az emberek sokat látják, előbb-utóbb talán egyre többen azt hiszik, hogy igaz.

Ennek a módszernek az egyik eklatáns példáját láthatjuk Budapesten, ahol a gyanútlan járókelővel nap mint nap szembejönnek az úgynevezett Védjük meg Budapestet! kampány szlogenjei. A Gyurcsány-báb, alias Karácsony Gergely által vezérelt fővárosi önkormányzat szerint ugyanis Budapestet a „kormányzati megszorítások” sújtják a járvány és az amiatt kialakuló válság mellett.

Azt már szinte csak halkan merem megjegyezni, hogy azért mégsem lehet annyira nehéz helyzetben egy olyan önkormányzat, amelynek van pénze egy ilyen, gyakorlatilag az egész metropoliszt elárasztó kormányellenes plakátkampányra. Hja, ilyesmire valahogy mindig futja a balosoknak mifelénk.

Ezt a plakátkampányt ráadásul a legaljasabb módon folytatják, azzal riogatva az embereket, hogy ezek miatt az egyébként nem létező „megszorítások” miatt Budapest működése kerülne veszélybe. Természetesen, hogy ezek pontosan mit is értenek megszorítások címszó alatt, azt már nem tárják a jobb sorsra érdemes budapesti polgárok elé, úgyhogy ezennel szeretném bemutatni.

Magyarország kormánya ugyanis a világjárvány következtében ideiglenesen bezárásra kényszerülő vagy komoly bevételkiesést elszenvedő vállalkozásokat átmenetileg mentesítette a társasági adó megfizetése alól, egészen pontosan lehetőséget adott ezen cégeknek az adóelőleg mérséklésére, ami elsősorban a társasági adó, a kisvállalati adó, az innovációs járulék, illetve az energiaellátók jövedelemadója tekintetében jelenthet segítséget a vállalkozásoknak.

Karácsonyék szerint ez jelent megszorítást a fővárosi önkormányzatnak. Hazudják ezt úgy, hogy közben a helyhatóságok a központi költségvetésből továbbra is kapják a törvény szerint nekik járó hányadot. Ha egy önkormányzat működőképessége netán veszélybe kerül, annak nem a kormány gazdaságpolitikája, hanem a helyi vezetés alkalmatlansága az oka.

Számomra ez az ezerrel nyomuló balos propaganda a teljes érzéketlenségre bizonyíték, és előre jelzi azt is, hogy a vállalkozások, a munkaadók és a munkavállalók mire számíthatnának akkor, ha 2022-ben ennek a formációnak a kezébe kerülne a kormányrúd: sem kedvezmény, sem könnyítés nem lenne senki számára, még válság idején sem, csak és kizárólag megszorítás.

Legfeljebb most nem az „őszödi nagymester”, hanem valamelyik kreálmánya vágná az emberek képébe azt, hogy: „El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”

Emlékeznek még Gyurcsány Ferenc veretes szavaira? Ne feledjük soha, mint ahogy azt sem, hogy az embereket és a magyar vállalkozásokat érintő kormányzati megszorítás ebben az országban 2010 óta nem volt, kizárólag azt megelőzően.

(Borítóképen: Karácsony Gergely; Bach Máté felvétele)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.