Orosz Anna csőcseléknek nevezte a magyar szurkolókat

Hatalmas öngól volt!

2021. 07. 12. 12:26
Orosz Anna
Budapest, 2017. október 23. Orosz Anna, a párt elnökségi tagja beszédet mond a Momentum Mozgalom Magyarország felébred címû ünnepi rendezvényén a belvárosi Szabadság téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulóján, 2017. október 23-án. MTI Fotó: Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete-Győr András örülhet. Nagyszerű és felkészült emberek veszik körül. Itt van például Orosz Anna a párt titkos favoritja. Újbuda országgyűlési képviselőjelöltje, aki Facebook-posztban tapsolt annak a felháborító és igaztalan döntésnek, mely szerint az UEFA három zárt kapus meccsel és pénzbírsággal büntette Magyarországot a szurkolók rasszista és homofób viselkedése miatt.

Az alábbiakat írta a közösségi hálós profiljára:

„Természetes, hogy mindig, minden körülmények között a magyar válogatottnak szurkolunk. És természetes az is, hogy mindig, minden körülmények között határozottan visszautasítjuk a kirekesztés, a rasszizmus és a homofóbia minden formáját. Ugyanúgy határozottan elítéljük azt is, ha a minősíthetetlenül viselkedő csőcseléket a Fidesz politikusai mentegetni próbálják. Ez nem szurkolás, hanem szégyenteljes, vállalhatatlan viselkedés!”

Szögezzük le, hogy a posztjához illusztrációként használt kép nem a magyar válogatott szurkolóit ábrázolja, tehát nem felel meg Orosz Anna szövegének illusztrációjának, sőt súlyos csúsztatás, mondhatni fake-news.

A kép egyébként egy régi, Fradi-táborban készült felvétel, amelyet a Fradisták viccesen használtak a nagy rangadókon. (Ha a humor oldaláról közelítem meg ezt a szurkolói fricskát, akkor egyébként azt elmondhatjuk, hogy a képen látható Gyűlölünk mindenkit! – felirat nem kirekesztő, homofób, rasszista és a többi, hiszen, ami mindenkire vonatkozik, az nem lehet kirekesztő.)

De komolyra fordítva a szót, Orosz Anna örült annak, hogy jól megbüntették a rasszista, gonosz, homofób magyar szurkolókat egyenesen csőcseléknek nevezve őket. Ez a minősíthetetlen poszt önmagában jellemzi az ellenzék hozzáállását a büszkén, magyar zászlóval himnuszt éneklő magyar fiatalokhoz. Erős a kontraszt a kormány és az ellenzék viselkedése, álláspontja és értékrendje között. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ugyanis éles hangon bírálta az UEFA elmarasztaló döntését, szánalmasnak és gyávának nevezve a testületet.

De kíváncsian várjuk Orosz Anna elítélő posztját azzal kapcsolatban, hogy a módfelett európai gondolkodású, haladó, fejlett angol szurkolók, hogy viselkedtek az elveszített döntő után a saját (!) játékosaikkal szemben. Mint ismert , egyes angol szurkolók a közösségi médiában rasszista felhanggal gyalázták azt a három játékost – Jadon Sancho, – akik angol részről hibáztak az Anglia–Olaszország Európa-bajnoki döntő 11-es párbajában. Az Angol Labdarúgó-szövetség védelmébe vette a három játékost, a rendőrség vizsgálatot indított.

Ezt lehet? Ez megengedett? Vagy esetleg kettős mérce áll fent és a fejlett, haladó nyugaton mindent lehet, csak mi bugris magyarok ne ugráljunk, mert ha történetesen nem csinálunk semmit, akkor is megkapjuk a magunkét?

Tisztelt ellenzék, Kedves Anna, várjuk a felháborodást és az elhatárolódást.

Borítókép: Orosz Anna, a párt elnökségi tagja beszédet mond a Momentum Mozgalom Magyarország felébred című ünnepi rendezvényén a belvárosi Szabadság téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulóján, 2017. október 23-án. Forrás: MTI / Mónus Márton

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.