Pikó, a nagyotmondó kishal

Józsefvárosban is felütötte a fejét a Gyurcsány-féle „trükkök százai” módszer.

2020. 08. 28. 8:59
null
Pikó András önhatalmúlag döntött Forrás: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Józsefvárosban is felütötte a fejét a Gyurcsány-féle „trükkök százai” módszer. A nyolcadik kerület kritikus állapotait látva sokan kérdezik: meddig lehet még csupán ügyes kommunikációs trükkökkel várost vezetni? Pikó András, a Józsefváros baloldali polgármestere érzékenyítő írások százaival kívánja a Facebook népét meggyőzni arról, hogy ő milyen jól vezeti a kerületet. Ahogy ugyanezzel a kommunikációs agresszivitással kábította el a helyieket a választási kampányban. Majd amikor győzött, csak annyit mondott: a kampányban máshogy látja az ember.

Pikó elhallgatta, hogy nem kíván fejlesztésekkel bíbelődni, hiszen azzal sok a munka. Egyszerűbb billentyűzetet ragadni és leírni: a korábbi vezetés a hibás. Nincs pénz, amiért pedig a kormány a hibás.

Kocsis Máté és Sára Botond idején számos fejlesztést vittek véghez önerőből, egy gyarapodó, újjáépített Józsefvárost hagytak maguk után. Ezért is arcátlanság Pikótól, hogy az emberek arcába mondta: a Fidesznek nem fontosak a józsefvárosi gyerekek. Ehhez képest az elmúlt három ciklus alatt megújult az összes köztér és park, új, modern játszóterek épültek, sőt több száz millió forintért új óvodaépületet húztak fel úgy, hogy a régit lebontották. A baloldali összefogás képviselői rinocérosz vastagságú arcbőrrel osztották meg közleményüket, amelyben leírják, Kocsis Máté a hibás, a Fidesznek nem fontosak a gyermekek. Bezzeg nekik, akik „mostoha” környezetben, a koronavírussal harcolva, vért izzadva (értsd: filctollat ragadva, home office-ból), deszegregációs céllal átrajzolták az óvodai körzethatárokat. Mindezen hatalmas erőfeszítések után közleményben írják: bezzeg ők, a Fidesszel ellentétben, valóban tesznek a józsefvárosi gyermekekért. Ezt arra alapozzák, hogy sikerült az uniótól kilencvenmillió forintot megszerezni, amelyen két Soros-alapítvány osztozik – természetesen a gyermekek iránt elkötelezett tevékenységükben. Hogy a pénzt mire használják fel, rejtély. Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy néhány óvodai tréning, pár darab fejlesztőjáték és három vonal meghúzása filctollal kilencvenmillió forintba kerül?

A kisgyerekek ismerik a mesét a nagyotmondó kishalról. Józsefváros polgárai mára a saját bőrükön tapasztalják, amikor a kampánymeséből csak a nagyotmondás az igaz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.