A Leverkusen edzője szerint nem kell felfújni a szurkolói dobálózást

Csütörtökön rajtol az Európa-liga 2021–2022-es idénye, és a G csoportban szereplő Ferencváros a Bayer Leverkusen otthonában kezdi meg szereplését. A német klub mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Gerardo Seoane őszintén beszélt lapunknak az utóbbi időben nagy port kavart szurkolói dobálózásról, és a Fradi néhány játékosát név szerint is kiemelte.

2021. 09. 15. 13:09
null
Leverkusen 20210915 Labdarœg‡s EL mŽrk?zŽs Bayer04 Leverkusen edzŽs Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Árvai Károly

Csütörtökön rajtol az Európa-liga 2021–2022-es idénye, és a G csoportban szereplő Ferencváros a Bayer Leverkusen otthonában kezdi meg szereplését. A német klub mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Gerardo Seoane őszintén beszélt lapunknak az utóbbi időben nagy port kavart szurkolói dobálózásról, és a Fradi néhány játékosát név szerint is kiemelte.

A híres németes precizitásnak nyoma sem volt a Leverkusennél. Csaknem tízperces késéssel kezdődött a német klub sajtótájékoztatója a vezetőedző Gerardo Seoane és középső védője, Jonathan Tah részvételével, és az esemény utánra meghirdetett sajtónyilvános edzést is korábban tartották meg, amiről a magyar újságírókat elfelejtették értesíteni. Pontosabban, mint utólag kiderült, a számunkra kiküldött levélben elírták annak időpontját.

A sajtótájékoztatón, miután végighallgattuk a német kollégák kérdéseire válaszul adott összes panelmondatot, miszerint a Leverkusen mindig csak a következő mérkőzésre koncentrál és a többi, legalább néhány őszinte gondolattal is megtiszteltek minket a résztvevők.

A Bundesliga legutóbbi fordulójában, a Leverkusen–Dortmund meccsen (3-4) a hazai szurkolók hasonlóképpen poharakkal dobálták meg a vendégek gólt ünneplő csatárát, Erling Hålandot, ahogyan az elhíresült Magyarország–Anglia vb-selejtezőn néhány elborult agyú magyar Raheem Sterlinget.

Lapunk kérdésére Seoane elmondta: – Az érzelmek hozzátartoznak az ilyen felfokozott hangulatú meccsekhez, amelyeken a szurkolók el tudják engedni magukat, de nem megengedhető az ilyen viselkedés. 

– Egy-két csepp sör még belefér, de azt nem látjuk szívesen, ha tárgyakat is pályára dobálnak. Ez nyilvánvalóan a frusztráció hevében történt, nem szabad felfújni a dolgot.

– Egyetértek azzal, amit a vezetőedző elmondott – tette hozzá a német válogatott Tah. – Az érzelmek néha elragadtatják az embert, de nem támogatjuk az ilyesmit.

Természetesen a Ferencvárosról is kérdeztük a Leverkusen edzőjét, aki név szerint is kiemelt néhány zöld-fehér játékost: – A Ferencváros támadósorára hívtam fel a játékosaim figyelmét. Makot ismerem a Bundesligából, Tokmac pedig gyors és jól vissza tud zárni védekezésben is, illetve Uzuni a szélen mindenképpen veszélyes.

Arról is kérdeztük Seoanét, mennyire tartja reálisnak azt, hogy  a Transfermarkt adatai alapján a Leverkusen keretérteke (352 millió euró) közel a tízszerese a Fradiénak (36 millió euró). Szerinte a pályán ez nem számít.

– Ezeknek a számoknak nincs jelentőségük a meccseken, jól példázza ezt a Young Boys tegnapi győzelme a Manchester United ellen a BL-ben. Itt mindenki megverhet mindenkit, főleg, hogy a nemzetközi porondon sokkal több meglepetés érhet minket, mint a Bundesligában, mert nem ismerjük annyira az ellenfeleket. Az a célunk, hogy fókuszáltan játsszunk a Fradi ellen, mert az aznapi teljesítmény dönt a különbségről – fogalmazott Seoane.

A svájci edző nyárig még a Young Boyst vezette, amely elütötte a Fradit a BL-csoportkörtől. Mint elmondta, nem hívott fel senkit volt klubjánál, hogy információkat szerezzen a zöld-fehérekről: – Nyílt meccsek voltak az FTC és a Young Boys összecsapásai, amelyeket kielemeztünk, és ezekre támaszkodtunk a felkészülés alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.