A világ legjobb műkorcsolyázónője is eljön a Vasas jégcentrumába

A regnáló világbajnok mellett három Európa-bajnok is jégre lép a Budapest Trophy elnevezésű viadalon.

2021. 09. 21. 10:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 14–17. között a Vasas jégcentrumában (1046, Budapest, Homoktövis utca 1.)  második alkalommal rendezik meg a Budapest Trophy elnevezésű műkorcsolya- és jégtáncversenyt a felnőtt és a junior korosztályban. A viadalon több mint százhúsz induló lesz, jégre lépnek a magyar válogatott tagjai, a kuriózumot pedig az adja, hogy a  felnőtt női versenyben három világklasszis orosz versenyzőt is láthatunk.

A hétfőn nyilvánosságra hozott nevezési listán szerepel Anna Scserbakova, Aljona Kosztornaja és Szofija Szamodurova neve is. A 17 éves Scserbakova a 2021-es stockholmi vb aranyérmese, vagyis ő a regnáló világbajnok, aki márciusban a svéd fővárosban két honfitársát, Elizaveta Tuktamisevát és Alekszandra Truszovát megelőzve diadalmaskodott. A 18 éves Kosztornaja a legutóbbi, 2020-as grazi Eb-t nyerte meg, éppen Scserbakova előtt, a 19 esztendős Szamodurova pedig a 2019-es minszki Eb-n állhatott a dobogó felső fokára. Az oroszoknál hatalmas a harc a pekingi olimpiai csapatba kerülésért, s három klasszisuk tehát októberben nálunk teszteli a formáját.

A budapesti versenyen férfiaknál is lesz egy orosz Európa-bajnok a mezőnyben, Dmitrij Alijev a 2020-as Eb-n győzött. 

A borítéképen Anna Scserbakova. Forrás: Facebook/Anna Shcherbakova|Team Shcherbakova

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.