Különleges kiállítás nyílt a Császár emlékére

Pénteken nyílt meg az Aranylabdát is közszemlére állító tárlat a Groupama Arénában.

2021. 09. 24. 16:14
null
Budapest 20210924 Labdarúgás Albert 80 kiállítás Fotó Nemzeti Sport Árvai Károly Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány napja ünnepelte volna nyolcvanadik születésnapját a magyar labdarúgás császára, Albert Flórián. Egyetlen aranylabdás futballistánk immár tíz éve nincs köztünk, de szeretett klubja, a Ferencváros folyamatosan ápolja legendája emlékét.

Albert Flórián születésének nyolcvanadik évfordulójára az FTC különleges, interaktív elemekkel bővített kiállítást hozott létre a Groupama Arénában. A tárlat hivatalos megnyitóját pénteken tartották a Fradi stadionjában.

– Megmondom úgy, ahogy van – idézte Albert Flórián szava járását ünnepélyes megnyitó beszédében Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. – A Császár példamutató életet élt, olyan értékeket képviselt, mint az őszinteség és a hűség: a feleségéhez, a csapatához és az országához. A tárlat pedig a legőszintébb kiállítás, mert Albert Flórián-idézetekből áll.

Albert Magdolna, a legendás Császár lánya hangsúlyozta a megnyitón, hogy az édesapja életét bemutató első, 2012-es kiállítás óta folyamatosan bővült és fejlődött a tárlat, amíg eljutott abba az állapotba, amely most látható a Groupama Arénában.

Az Albert80 emlékkiállítás kiemelt darabja az egyéb ereklyék és személyes tárgyak mellett természetesen az Aranylabda, amelyet Albert Flórián 1967-ben érdemelt ki. A játékos kedvű futballrajongókat kvíz és Albert-korabeli Fradi–Újpest szereposztású csocsó várja, a tárlat XXI. századi jellegét pedig videók és virtuálisvalóság-elemek adják.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.