időjárás 8°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Visszaküldték a tolvajok az ellopott olimpiai érmeket kedvencüknek

Magyar Nemzet
2021.09.26. 11:35
Visszaküldték a tolvajok az ellopott olimpiai érmeket kedvencüknek

Két hete ismeretlen tettesek ellopták Jelena Vesznyina orosz teniszezőnő olimpiai arany- és ezüstérmét a játékos Moszkva környéki házából, de a hét végén bűnbánóan visszajuttatták.

A párosban olimpiai bajnok Vesznyina arany- és ezüstérmét a tolvajok a település egyik hatósági épületénél hagyták, csokoládé és egy bocsánatkérő levél társaságában. Az orosz sajtó beszámolója szerint a tettesek, akik a sportoló nagy rajongóinak vallják magukat, nem tudták, hogy kit fosztottak meg értékeitől.

A 35 éves Vesznyinát szeptember 11-én lopták meg, amikor férjével vacsorázni voltak. Az ötkarikás érmei akkor éppen nem a széfjében voltak, hanem egy sporttáskában, mert bevitte őket megmutatni teniszklubjába a gyerekeknek. De ha széfben tartotta volna a medálokat, az sem segített volna, mert azt feltörték a tolvajok, elvitték az ékszereket, csak a dokumentumokat hagyták ott. A betörők dolgát megkönnyítette, hogy a házaspár elfelejtette távolléte idejére bekapcsolni a riasztót.

Vesznyina elmondta, hogy az érmeit egyelőre nem kapta vissza, a rendőrség „bizonyítékként” magánál tartja a csokoládéval együtt, mert folyik a nyomozás, de a vizsgálat lezárultával természetesen újra nála lesznek.

Jelena Vesznyina 2016-os Rio de Janeiró-i nyári játékokon női párosban szerzett olimpiai bajnoki címet Jekatyerina Makarovával, idén Tokióban pedig a második helyen végzett vegyes párosban Aszlan Karacevvel. A duóknál korábban világelső is volt, és négy Grand Slam-tornán diadalmaskodott. Profi pályafutását 2002-ben kezdte.

A Szport-Ekszpressz cikkében rámutat arra, hogy a gyűjtők esetenként több mint tízezer dollárt is adnak olimpiai érmekért, de lopott medálokkal üzletelni a tolvajoknak is kockázatos. A sportnapilap megemlíti, hogy már a sílövészetben háromszoros világbajnok Makszim Csudovhoz is betörtek Ufában, az ékszereit elvitték, de az érmeihez nem nyúltak.

Vesznyina a tokiói ezüstérmével:

Borítóképünk forrása: Twitter/Elena Vesnina