Rossi: Kezd terhet róni rám a túlzott elvárás

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az olasz Calcio Newsnak adott interjújában elárulta, hogy a nyári Európa-bajnokság után több ajánlatot is kapott Angliából, de az olasz szakembernek akkor eszébe sem jutott, hogy más országba költözzön.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 10. 16. 18:32
ROSSI, Marco
London, 2021. oktber 11. Marco Rossi, a magyar labdarg-vlogatott szvetsgi kapitnya a Wembley Stadionban tartott sajttjkoztatn Londonban 2021. oktber 11-n. A labdarg vilgbajnoki selejtezk 8. forduljban a magyar vlogatott oktber 12-n este a Wembley Stadionban, az angolok otthonban lp plyra. MTI/Kovcs Tams Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A nagyapám nagy rajongója volt az Aranycsapatnak, számomra pedig kiemelkedő élmény volt a Honvédot irányítani és 2017-ben bajnoki címre vezetni úgy, hogy a bajnokságban mi rendelkeztünk a legkisebb anyagi erőforrásokkal – idézte szavait a Nemzeti Sport. – A sikeres Európa-bajnoki szereplésünket követően két ajánlatot is kaptam Angliából: az egyiket a Championshipben, a másikat a Premier League-ben szereplő csapattól. Gondolkodás nélkül visszautasítottam mind a kettőt, mivel nem éreztem úgy, hogy itt az ideje távozni.”  

A kontinensviadalon látott remeklés azonban már a múlté, a világbajnoki selejtezőkön nem termett sok babér nemzeti csapatunknak.

„Az albán válogatott elleni vereségnél megtört valami. Mindig azt mondom, hogy a futball hálátlan sport. Hosszú távú szerződésem van, de ha több lehetőség is adódik a jövőben, akkor átgondolnám azokat. Sok ember tisztában van azzal, mit értünk el a válogatottal. Legutóbb például döntetlent harcoltunk ki a Wembley-ben. Az érkezésem előtti két évben Magyarország Andorrától és Luxemburgtól is kikapott. Érzem a bizalmat a felsőbb körökben, ám kezd terhet róni rám a túlzott elvárás. Bejutottunk a Nemzetek Ligájában az A ligába, a legjobb nemzeti csapatokkal nézünk majd farkasszemet, de már előre látom, hogy rosszkedv uralkodna el, ha nem szereznénk itt-ott pontokat.

Borítókép: Marco Rossi az Anglia elleni világbajnoki selejtező előtt tartott sajtótájékoztatón 2021. október 11-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.