időjárás 8°C Elza 2021. December 1.
logo

Rossi: Kezd terhet róni rám a túlzott elvárás

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport
2021.10.16. 18:32 2021.10.16. 20:16
Rossi: Kezd terhet róni rám a túlzott elvárás

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az olasz Calcio Newsnak adott interjújában elárulta, hogy a nyári Európa-bajnokság után több ajánlatot is kapott Angliából, de az olasz szakembernek akkor eszébe sem jutott, hogy más országba költözzön.

„A nagyapám nagy rajongója volt az Aranycsapatnak, számomra pedig kiemelkedő élmény volt a Honvédot irányítani és 2017-ben bajnoki címre vezetni úgy, hogy a bajnokságban mi rendelkeztünk a legkisebb anyagi erőforrásokkal – idézte Marco Rossi szavait a Nemzeti Sport. – A sikeres Európa-bajnoki szereplésünket követően két ajánlatot is kaptam Angliából: az egyiket a Championshipben, a másikat a Premier League-ben szereplő csapattól. Gondolkodás nélkül visszautasítottam mind a kettőt, mivel nem éreztem úgy, hogy itt az ideje távozni.”  

A kontinensviadalon látott remeklés azonban már a múlté, a világbajnoki selejtezőkön nem termett sok babér nemzeti csapatunknak.

„Az albán válogatott elleni vereségnél megtört valami. Mindig azt mondom, hogy a futball hálátlan sport. Hosszú távú szerződésem van, de ha több lehetőség is adódik a jövőben, akkor átgondolnám azokat. Sok ember tisztában van azzal, mit értünk el a válogatottal. Legutóbb például döntetlent harcoltunk ki a Wembley-ben. Az érkezésem előtti két évben Magyarország Andorrától és Luxemburgtól is kikapott. Érzem a bizalmat a felsőbb körökben, ám kezd terhet róni rám a túlzott elvárás. Bejutottunk a Nemzetek Ligájában az A ligába, a legjobb nemzeti csapatokkal nézünk majd farkasszemet, de már előre látom, hogy rosszkedv uralkodna el, ha nem szereznénk itt-ott pontokat.

Borítókép: Marco Rossi az Anglia elleni világbajnoki selejtező előtt tartott sajtótájékoztatón 2021. október 11-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás