időjárás -3°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

A nyáron újraélesztett Cristian Eriksen Dániában képzeli el a jövőt

Magyar Nemzet
2021.12.02. 17:26 2021.12.02. 20:16
A nyáron újraélesztett Cristian Eriksen Dániában képzeli el a jövőt

Az Odense BK kommunikációs vezetője bejelentette, hogy Cristian Eriksen maga jelentkezett a nevelőklubjánál, ahol egyéni tréninget végez.

– Természetes volt a számára, hogy hozzánk fordul, mivel utánpótláskorú játékosként nálunk futballozott, és közel is lakik a létesítményünkhöz. Örömmel állunk a rendelkezésére – jelentette ki a szóvivő.

Eriksen 2005 és 2008 között játszott az Odensében, ahonnan az Ajaxba igazolt, s ott mutatkozott be a felnőttcsapatban. A futballista 2013-ban a Tottenham Hotspurhöz szerződött, ahonnan 2019-ben távozott és írt alá az Internazionaléhoz, mellyel olasz bajnok lett az előző idényben. 

Június 12-én a Dánia–Finnország Eb-csoportmeccs első félidejében Eriksen összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra. A játékost az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért.

Eriksennek 2024 nyaráig van érvényes szerződése az Interrel, de az olasz szövetség már augusztusban közölte, nem játszhat Olaszországban, hacsak nem távolítják el a nyáron beültetett pacemakert. Az Inter kiemelte, nyitott a középpályás elengedésére, mert bár Olaszországban jelenleg el van tiltva a sporttevékenységtől, más országban nem feltétlen kerülne ugyanilyen státuszba, így akár újra pályára léphetne.

Borítókép: A nyáron újraélesztett Eriksen a szülőhazájában kezdte el újra az edzéseket, Olaszországban nem futballozhat (Fotó: Stuart Franklin/Pool)