A nyáron újraélesztett Cristian Eriksen Dániában képzeli el a jövőt

Az Odense BK kommunikációs vezetője bejelentette, hogy Cristian Eriksen maga jelentkezett a nevelőklubjánál, ahol egyéni tréninget végez.

Magyar Nemzet
2021. 12. 02. 17:26
Christian Eriksen
epa09265358 Christian Eriksen (bottom C) of Denmark receives medical assistance during the UEFA EURO 2020 group B preliminary round soccer match between Denmark and Finland in Copenhagen, Denmark, 12 June 2021. EPA/Stuart Franklin / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.) Fotó: EPA/Stuart Franklin / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Természetes volt a számára, hogy hozzánk fordul, mivel utánpótláskorú játékosként nálunk futballozott, és közel is lakik a létesítményünkhöz. Örömmel állunk a rendelkezésére – jelentette ki a szóvivő.

Eriksen 2005 és 2008 között játszott az Odensében, ahonnan az Ajaxba igazolt, s ott mutatkozott be a felnőttcsapatban. A futballista 2013-ban a Tottenham Hotspurhöz szerződött, ahonnan 2019-ben távozott és írt alá az Internazionaléhoz, mellyel olasz bajnok lett az előző idényben. 

Június 12-én a Dánia–Finnország Eb-csoportmeccs első félidejében Eriksen összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra. A játékost az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért.

Eriksennek 2024 nyaráig van érvényes szerződése az Interrel, de az olasz szövetség már augusztusban közölte, nem játszhat Olaszországban, hacsak nem távolítják el a nyáron beültetett pacemakert. Az Inter kiemelte, nyitott a középpályás elengedésére, mert bár Olaszországban jelenleg el van tiltva a sporttevékenységtől, más országban nem feltétlen kerülne ugyanilyen státuszba, így akár újra pályára léphetne.

Borítókép: A nyáron újraélesztett Eriksen a szülőhazájában kezdte el újra az edzéseket, Olaszországban nem futballozhat (Fotó: Stuart Franklin/Pool)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.